Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ξαναχτύπησε” ο σύμβουλος του Ερντογάν: Μαζέψαμε όλες τις σημαίες και στείλαμε βίντεο στην Ελλάδα

“Ξαναχτύπησε” ο σύμβουλος του Ερντογάν: Μαζέψαμε όλες τις σημαίες και στείλαμε βίντεο στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Γιγίτ Μπουλούτ, Ελληνικά Νησιά, Μικρός Ανθρωποφάς, Νησιά Αιγαίου, Νήσοι Φούρνοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Νέους ισχυρισμούς για απομάκρυνση ελληνικών σημαιών από βραχονησίδες έκανε ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Γιγί Μπουλούτ, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη υποστήριξε ότι οι Τούρκοι δεν κατέβασαν μόνο μια σημαία -όπως είπε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ-, αλλά «κατέβασαν σε ένα βράδυ» ολες τις σημαίες από τις «αμφισβητούμενες βραχονησίδες».

Ο ίδιος υποστήριξε, μάλιστα, ότι η επιχείρηση των Τούρκων καταγράφηκε και σε βίντεο «το οποίο στη συνέχεια στείλαμε στην ελληνική κυβέρνηση».

Συνεχίζοντας, δε, την προκλητική ρητορική του ο Μπουλούτ είπε ότι «θα ήταν ντροπή για εμάς να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα για τεχνικούς λόγους. Θα ήταν σαν ένας ενήλικος να χτυπάει ένα παιδί στην κούνια, αν εξετάσει κανείς το συσχετισμό δυνάμεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία».

Σύμφωνα, τέλος, με τον δημοσιογράφο Αμπντουλάχ Μποζγκούρτ που έφερε στη δημοσιότητα τις νέες προκλητικές δηλώσεις του συμβούλου του προέδρου Ερντογάν, ο Μπουλούτ κατηγόρησε Έλληνες υπουργούς ότι είναι «αντι-ισλαμιστές και αντι-Τούρκοι».

Ο Μπουλούτ, κατά την ίδια πηγή, προειδοποίησε, τέλος, την Ελλάδα ότι «θα πληρώσει βαρύ τίμημα αν δεν αλλάξει τη συμπεριφορά της».

Σχετικά άρθρα