Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ του Αφγανιστάν

Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ του Αφγανιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αφγανιστάν, Βομβιστική Επίθεση, Επίθεση Αυτοκτονίας, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Καμπούλ, Σιίτες, Τζιχαντιστές,

Επίθεση αυτοκτονίας σε κέντρο καταγραφής ψηφοφόρων στην Καμπούλ του Αφγανιστάν είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 31 άνθρωποι και να τραυματιστούν επιπλέον 54.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης, αλλά οι Ταλιμπάν έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Νταστ Ε Μπάρτσι, της δυτικής Καμπούλ, όπου διαμένουν πολλά μέλη της σιιτικής μειονότητας Χαζάρα, που βρίσκεται στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους.

Οι Χαζάρα είναι μια φυλή που έχει προκύψει από επιμειξία Περσών και Τούρκων. Οι ίδιοι πάντως έχουν ιρανική συνείδηση.

Σύμφωνα με αξιωματούχο, ο τζιχαντιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος ακριβώς έξω από το κέντρο.

Ο υπουργός Εσωτερικών Νατζίμπ Ντανές δήλωσε ότι ένας βομβιστής πεζός προσέγγισε το κέντρο όπου γίνεται έκδοση ταυτοτήτων, μέρος της διαδικασίας καταγραφής ψηφοφόρων ενόψει τω βουλευτικών εκλογών.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τέσσερις σορούς που βρίσκονται σε έδαφος καθώς και κατεστραμμένα αυτοκίνητα.

Κέντρα καταγραφής ψηφοφόρων έχουν στηθεί σε όλο το Αγφανιστάν πριν από τις βουλευτικές εκλογές, η διαξαγωγή των οποίων έχει καθυστερήσει πολύ και των εκλογών δημοτικών συμβουλίων που είναι προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο.

Διάχυτη είναι η ανησυχία ότι θα αποτελέσουν στόχο των ισλαμιστών.

Σχετικά άρθρα