Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέες μπούρδες από τον Τσαβούσογλου – Απειλεί με δύο κράτη στην Κύπρο όταν το έχουν ήδη ανακηρύξει από το 1983

Νέες μπούρδες από τον Τσαβούσογλου – Απειλεί με δύο κράτη στην Κύπρο όταν το έχουν ήδη ανακηρύξει από το 1983
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Μουσταφά Ακιντζί, Τουρκία,

Σε απόλυτο «χάσιμο» η τουρκική εξωτερική πολιτική, προσπαθεί με κούφιους λεονταρισμούς να δημιουργήσει εντυπώσεις. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε σύσκεψη που είχε την Πέμπτη στα κατεχόμενα της Κύπρου με τον κατοχικό Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, και τους αρχηγούς των τουρκοκυπριακών πολιτικών κομμάτων έθεσε, όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), θέμα συνομοσπονδίας ή δύο κρατών ως μορφή λύσης του Κυπριακού.

Βεβαίως αυτή του η δήλωση δεν έχει καμία σημασία, αφού οι κατακτητές και οι κατοχικοί συνεργάτες τους έχουν ανακηρύξει από τις 15 Νοεμβρίου 1983 το ψευδοκράτος τους στη βόρεια Κύπρο. Από τότε μέχρι σήμερα κανείς δεν το έχει αναγνωρίσει.

Οπότε για ποια δύο κράτη ομιλεί ο Τσαβούσογλου; Ανακήρυξαν κράτος το 1983 και δεν αναγνωρίστηκε από κανέναν. Δηλαδή απειλεί με τι; Με κάτι που ήδη υφίσταται ως φάρσα;

Προφανώς ούτε οι ίδιοι οι Τουρκοκύπριοι πιστεύουν στο ψευδοκράτος τους και η βαθιά τους επιθυμία είναι να επιστρέψουν στην αγκαλιά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) που επικαλείται την τουρκοκυπριακή ιστοσελίδας Gak TV, ο Μουσταφά Ακιντζί απάντησε στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί ο ίδιος να το θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Οι αρχηγοί των κομμάτων, που τάσσονται υπέρ της λύσης ομοσπονδίας, φέρονται να δήλωσαν ότι τέτοια απόφαση μπορούν να πάρουν μόνο στα συλλογικά τους όργανα.

Αντίθετα, οι αρχηγοί των κομμάτων, που δεν ευνοούν την ομοσπονδία, φέρονται να αντίκρισαν θετικά αυτή την ιδέα του Τούρκου ΥΠΕΞ.

Η τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα αναφέρει ότι η σύσκεψη ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα και ως εκ τούτου μια πιθανή επανέναρξη των διαπραγματεύσεων θα μπορεί να γίνει, μετά τις πρόωρες εκλογές στην Τουρκία.

Εμείς όμως συνεχίζουμε να αναρωτιόμαστε; Με ποια δύο κράτη απειλούν; Δεν έχουν ανακηρύξει ψευδοκράτος από το 1983 που δεν το αναγνωρίζει κανένας;

Έχουν κάτι καινούργιο να μας πουν οι Τούρκοι; Ή βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση;

Σχετικά άρθρα