Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παράδοση θύλακα ισλαμιστών σε νότιο προάστιο της Δαμασκού

Παράδοση θύλακα ισλαμιστών σε νότιο προάστιο της Δαμασκού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάρμουκ, Δαμασκός, Ισλαμιστές, Παλαιστίνιοι, Συρία, Τζιχαντιστές,

Οι ισλαμιστές σε μια από τις τελευταίες περιοχές κοντά στη Δαμασκό που δεν είναι υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού συμφώνησαν να παραδοθούν, όπως μετέδωσαν τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης, έπειτα από εκστρατεία σφοδρών βομβαρδισμών.

Πηγή η οποία έχει γνώση των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται μεταξύ των ομάδων των τζιχαντιστών και της συριακής κυβέρνησης δήλωσε ότι κάποιοι από τους ισλαμιστές που βρίσκονται στον θύλακα γύρω από την παλαιστινιακή προσφυγική συνοικία Γιαρμούκ συμφώνησαν να μεταφερθούν στην ανατολική Συρία, όπου το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει κάποια εδάφη και άλλες ισλαμοκρατούμενες περιοχές στη βορειοδυτική Συρία.

Νωρίτερα η κρατική τηλεόραση είχε μεταδώσει εικόνες από μεγάλα σύννεφα καπνού πάνω από μια σειρά κτηρίων την ώρα που έπεφτε ομοβροντία ρουκετών του πυροβολικού. Παράλληλα ακούγονταν τα πυρά αυτόματων όπλων και ο ήχος μακρινών εκρήξεων.

Οι βομβαρδισμοί και οι αεροπορικές επιδρομές έχουν στόχο την συνοικία Γιαρμούκ και την περιοχή Αλ Χάτζαρ Αλ Άσουαντ, που βρίσκονται νότια της Δαμασκού.

Οι Σύροι ισλαμιστές άρχισαν να απομακρύνονται την Πέμπτη από την Ντουμάιρ, θύλακα βορειοανατολικά της Δαμασκού, βάσει συμφωνίας που σύναψαν με την κυβέρνηση. Ισλαμιστές σε μια γειτονική περιοχή, την ανατολική Κάλαμουν, επίσης ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν να αποχωρήσουν.

Εν τω μεταξύ, χιλιάδες άμαχοι, μεταξύ των οποίων και οι οικογένειες των ισλαμιστών, αναμένεται να αναχωρήσουν μαζί τους με κατεύθυνση τη βόρεια Συρία.

Ο ΟΗΕ έχει εκφράσει την ανησυχία του ότι τέτοιου είδους «απομακρύνσεις» περιλαμβάνουν τον εκτοπισμό αμάχων υπό την απειλή αντιποίνων ή την αναγκαστική στρατολόγηση. Η κυβέρνηση το διαψεύδει.

Μετά την απελευθέρωση της ανατολικής Γούτα νωρίτερα αυτό τον μήνα, η παράδοση της Ντουμάιρ και της Κάλαμουν αφήνει μόνο έναν μικρό θύλακα νότια της Δαμασκού εκτός του ελέγχου της κυβέρνησης στην περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα.

Σχετικά άρθρα