Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί κατηγορείται ο πρώην υποδιευθυντής του FBI

Γιατί κατηγορείται ο πρώην υποδιευθυντής του FBI
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για FBI - Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, Δικαιοσύνη, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ),

Ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ παρέπεμψε τα στοιχεία που αναφέρονται στον πρώην υποδιευθυντή του FBI Άντριου ΜακΚέιμπ στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης με ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγγελίας κατηγοριών, μεταδίδει το CNN.

Οι κατηγορίες ενδέχεται να σχετίζονται με την διάπραξη ψευδορκίας σε εσωτερικές έρευνες, σύμφωνα με πηγή που έχει ενημερωθεί αρμοδίως.

Παρά το γεγονός ότι το σχετικό παραπεμπτικό απεστάλη στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης, δεν έχει διευκρινιστεί ο χρόνος που έγινε η αποστολή του.

Σύμφωνα με αναφορά του γενικού επιθεωρητή που εκδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. ΜακKέιμπ εντοπίστηκε «ανειλικρινής» σε τέσσερις περιπτώσεις εσωτερικής έρευνας με αντικείμενο δημοσίευμα της εφημερίδας The Wall Street Journal, σχετικά με την έρευνα στο Ίδρυμα Κλίντον, όπως φαίνεται από αντίγραφο της αναφοράς που έχει στα χέρια του το CNN.

Επιπρόσθετα ο επιθεωρητής αποφάνθηκε ότι ο κ. ΜακΚέιμπ δεν είχε εξουσιοδότηση ν’ αποκαλύψει την διεξαγωγή της έρευνας, καθώς κάτι τέτοιο δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του FBI για τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η αποκάλυψη στην εφημερίδα έγινε «με τέτοιο τρόπο, ώστε να προωθηθούν τα προσωπικά του συμφέροντα, χωρίς να έχει ενημερωθεί η διεύθυνση της υπηρεσίας», σύμφωνα με την αναφορά του γενικού επιθεωρητή.

Παρά το γεγονός ότι η δημοσιοποίηση μη απόρρητων πληροφοριών σε γενικές γραμμές δεν αποτελεί έγκλημα και η έρευνα του γενικού επιθεωρητή δεν ήταν αυτού του νομικού χαρακτήρα, η ψευδορκία ενώπιον ομοσπονδιακών πρακτόρων θεωρείται αδίκημα.

Η παραπεμπτική αποστολή στοιχείων δεν είναι ασυνήθιστη, ενώ στην περίπτωση του ΜακΚέιμπ είναι σημαντική εξέλιξη, με δεδομένη την σημαντική θέση που είχε στην ιεραρχία του FBI.

Ο Μάικλ Μπρόμβιτς, δικηγόρος του Μακέιμπ εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει απαγγελία κατηγοριών. «Ενημερωθήκαμε για το παραπεμπτικό μέσα στις προηγούμενες εβδομάδες. Πιστεύουμε ότι η έκδοσή του είναι αβάσιμη, ενώ γνωρίζουμε ότι νομική βαρύτητά του είναι χαμηλή», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, σε ανακοίνωσή του.

«Έχουμε ήδη συναντηθεί με στελέχη του γραφείου του υπουργού Δικαιοσύνης. Πιστεύουμε ότι το γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης δεν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης, εκτός κι αν υπάρξει απαράδεκτη πίεση από την αμερικανική κυβέρνηση», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Το γραφεία του γενικού επιθεωρητή και του υπουργού Δικαιοσύνης δεν σχολίασαν τις εξελίξεις. Επί τη βάσει των στοιχείων της έρευνας και της αναφοράς του γενικού επιθεωρητή, ο κ. ΜακΚέιμπ απολύθηκε από το FBI ελάχιστο χρόνο πριν από την συνταξιοδότησή του.

Σχετικά άρθρα