Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαβρόφ: Ο Πούτιν είναι “έτοιμος” να συναντηθεί με τον Τραμπ

Λαβρόφ: Ο Πούτιν είναι “έτοιμος” να συναντηθεί με τον Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λευκός Οίκος, Ντόναλντ Τραμπ, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ,

Τη διαβεβαίωση ότι οι πρόεδροι Ρωσίας και ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν η ένταση μεταξύ των κρατών τους να καταλήξει σε ένοπλη σύγκρουση παρείχε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, υποστηρίζοντας ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ προσκάλεσε τον Πούτιν να επισκεφθεί τις ΗΠΑ στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν μετά την επανεκλογή του Ρώσου προέδρου, κάτι που επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς, επισημαίνοντας ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν το ενδεχόμενο μιας συνάντησης «στο όχι και πολύ μακρινό μέλλον» σε διάφορες τοποθεσίες, μεταξύ των οποίων και ο Λευκός Οίκος.

Παράλληλα ο Λαβρόφ σημείωσε σε συνέντευξή του στο Sputnik ότι η Μόσχα είχε προειδοποιήσει τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό στη Συρία να μην ξεπεράσει κάποιες «κόκκινες γραμμές», καθώς μετά θα αντιμετώπιζε αντίποινα. «Ως αποτέλεσμα αυτές οι “κόκκινες γραμμές” δεν παραβιάστηκαν», υποστήριξε.

Εξάλλου μετά τα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία την προηγούμενη εβδομάδα, η Ρωσία ήρε οποιαδήποτε ηθική υποχρέωση να μην παρέχει στη Δαμασκό αντιαεροπορικά συστήματα S-300.

«Δεν έχουμε πλέον καμία ηθική υποχρέωση αναφορικά με το θέμα αυτό», τόνισε ο Λαβρόφ. «Είχαμε δεσμευθεί να μην το κάνουμε πριν περίπου μία δεκαετία έπειτα από αίτημα των εταίρων μας και λαμβάνοντας υπόψη το επιχείρημά τους ότι κάτι τέτοιο θα αποσταθεροποιούσε την κατάσταση», πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα