Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε Σύρους κυβερνητικούς στη Ντέιρ Αλ Ζουρ – Βαριές απώλειες

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε Σύρους κυβερνητικούς στη Ντέιρ Αλ Ζουρ – Βαριές απώλειες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) πραγματοποίησαν την Τετάρτη μια αιφνιδιαστική επίθεση κοντά στην πόλη της Ντέιρ Αλ Ζουρ, στην ανατολική Συρία, σκοτώνοντας τουλάχιστον 18 φιλοκυβερνητικούς στρατιώτες και παραστρατιωτικούς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η επίθεση σύμφωνα με την ίδια πηγή πραγματοποιήθηκε στην έρημο στη δυτική όχθη του ποταμού Ευφράτη, στην ευρύτερη περιοχή της Αλ Μαγιαντίν.

Η μάχη ήταν σκληρή και σκοτώθηκαν και 13 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με πηγές από το πεδίο της μάχης, η επίθεση ήταν ίσως η πιο «βίαια» εδώ και πάρα πολλούς μήνες.

Το Ισλαμικό Κράτος διατηρεί ακόμα εδάφη στη νοτιοανατολική Συρία, σε έναν καλά οχυρωμένο θύλακα από τον οποίο εξαπολύει επιθέσεις.

Η πίεση στους τζιχαντιστές έχει χαλαρώσει από όταν αποχώρησαν οι κουρδικές δυνάμεις από την ανατολική όχθη του Ευφράτη για να παραταχθούν απέναντι στην τουρκική εισβολή στην Εφρίν της βορειοδυτικής Συρίας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι εξτρεμιστές σουνίτες να έχουν επικεντρώσει τις επιθέσεις τους στους κυβερνητικούς, που είναι αναπτυγμένοι στα εδάφη δυτικά του μεγάλου ποταμού.

Σχετικά άρθρα