Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ομπραδόρ παίρνει κεφάλι στο Μεξικό – Τι δείχνει δημοσκόπηση

Ο Ομπραδόρ παίρνει κεφάλι στο Μεξικό – Τι δείχνει δημοσκόπηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσκοπήσεις, Μεξικό,

Αυξάνεται το προβάδισμα του κεντροαριστερού υποψηφίου Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ έναντι των αντιπάλων του εν όψει των προεδρικών εκλογών της 1ης Ιουλίου στο Μεξικό, όπως δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Mitofsky η οποία μεταδόθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από την 13η ως την 15η Απριλίου, ο Λόπες Ομπραδόρ, πρώην δήμαρχος της μεξικανικής πρωτεύουσας, συγκεντρώνει το 31,9% της πρόθεσης ψήφου.

Το ποσοστό του ανερχόταν στο 29,5% στην προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας που είχε μεταδοθεί τον Μάρτιο.

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο Ρικάρντο Ανάγια, πρώην πρόεδρος του κεντροδεξιού Κόμματος Εθνικής Δράσης (PAN), που έχει τεθεί επικεφαλής μιας συμμαχίας κεντροδεξιάς-κεντροαριστεράς. Το ποσοστό του υποχώρησε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, στο 20,8% από 21,2% τον Μάρτιο.

Ο Χοσέ Αντόνιο Μιντ, ο υποψήφιος του κυβερνώντος Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI), παρέμεινε στην τρίτη θέση, με το ποσοστό του να αυξάνεται μισή μονάδα, στο 16,9% από 16,4%, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.

Το 25% εξ όσων ερωτήθηκαν πάντως δεν εξέφρασε προτίμηση.

Η έρευνα της Mitofsky διενεργήθηκε σε δείγμα 1.000 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων κι έχει περιθώριο στατιστικού σφάλματος ±3,1%.

Σχετικά άρθρα