Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σάλος στη Γερμανία: «Μαστίγωσαν» Ισραηλινό στην καρδιά του Βερολίνου (βίντεο)

Σάλος στη Γερμανία: «Μαστίγωσαν» Ισραηλινό στην καρδιά του Βερολίνου (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Βερολίνο, Βίντεο, Γερμανία, Εβραίοι, Μουσουλμάνοι, Χάικο Μάας,

Την αντίδραση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στη Γερμανία προκάλεσε το βίντεο με την επίθεση σε βάρος δύο νεαρών Ισραηλινών που φορούσαν κιπά σε δρόμο του Βερολίνου.

Στο βίντεο φαίνεται ένας άνδρας να μαστιγώνει με ζώνη τον Αντάμ Αρμούς, όπως είναι το όνομα του ενός εκ των θυμάτων, αποκαλώντας τον «εβραίο» στα αραβικά.

Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια ο Αρμούς είναι Ισραηλινός από Αραβική οικογένεια και είχε φορέσει το κιπά προκειμένου να καταρρίψει τον ισχυρισμό ενός φίλου του ότι ήταν επικίνδυνο να φοράει κιπά στη Γερμανία.

Η Μέρκελ έκανε λόγο για ένα «πολύ τρομακτικό γεγονός» και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα απαντήσει «με αποφασιστικότητα» κατά του αυξανόμενου αντισημιτισμού στη Γερμανία.

«Οι Εβραίοι δεν θα νιώσουν ποτέ ξανά απειλή εδώ» έγραψε στο Twitter κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας.

Σύμφωνα με τον Αρμούς όλα ξεκίνησαν την ώρα που έφευγε από το σπίτι του στην περιοχή Πρενλάουερ Μπεργκ όταν τρεις άνδρες άρχισαν να τον βρίζουν.

«Μας έβριζαν και ο φίλος μου τους ζήτησε να σταματήσουν.

»Τότε αυτοί εξαγριώθηκαν και ένας από αυτούς όρμηξε προς εμένα και τότε κατάλαβα ότι ήταν σημαντικό να καταγράψω την επίθεση γιατί δεν θα υπήρχε περίπτωση να συλληφθούν μέχρι να φτάσει η αστυνομία» περιέγραψε ο Αρμούς.

Η Αστυνομία αναζητά τους δράστες της επίθεσης.

Δείτε το βίντεο της επίθεσης:

Σχετικά άρθρα