Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ματαρέλα έδωσε διερευνητική εντολή για κυβέρνηση στην πρόεδρο της ιταλικής Γερουσίας

Ο Ματαρέλα έδωσε διερευνητική εντολή για κυβέρνηση στην πρόεδρο της ιταλικής Γερουσίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία, Κίνημα Πέντε Αστέρων, Λέγκα του Βορρά, Λουίτζι Ντι Μάιο, Ματέο Σαλβίνι, Σέρτζιο Ματαρέλα, Σίλβιο Μπερλουσκόνι,

Ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα ανέθεσε διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην πρόεδρο της Γερουσίας Ελιζαμπέτα Καζελάτι.

Η πρόεδρος της Γερουσίας πρόκειται να έχει συναντήσεις με τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων, με στόχο να εξακριβώσει αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης.

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών της, η Ελιζαμπέτα Καζελάτι θα επιστρέψει στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο για να ενημερώσει λεπτομερώς τον Σέρτζιο Ματαρέλα.

Την πρωθυπουργία διεκδικούν με αξιώσεις δύο «αντισυστημικοί» πολιτικοί: ο ηγέτης της εθνικιστικής δεξιάς Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, σύμμαχος σε ευρωπαϊκό επίπεδο της Ακροδεξιάς, ως επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της Κεντροδεξιάς Συμμαχίας, που σαν άθροισμα ψήφων και εδρών των κομμάτων της είναι πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα και ο αρχηγός του «αντιθεσμικού» Κινήματος «Πέντε Αστέρια» Λουΐτζι Ντι Μάιο, του οποίου το κόμμα, σαν αυτόνομο κόμμα εκτός συμμαχιών αναδείχθηκε πρώτο σε ψήφους και έδρες στο ιταλικό κοινοβούλιο.

Η κ. Καζελάτι ανήκει στο δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα της Κεντροδεξιάς Συμμαχίας, την Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Σχετικά άρθρα