Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκος τραγουδιστής τόλμησε να πει πως «Ερντογάν – Γκιουλέν ήταν φίλοι» και το πλήρωσε ακριβά

Τούρκος τραγουδιστής τόλμησε να πει πως «Ερντογάν – Γκιουλέν ήταν φίλοι» και το πλήρωσε ακριβά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δικαιοσύνη, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Φετουλάχ Γκιουλέν,

O Ερντογάν πριν από λίγο καιρό είχε φωτογραφηθεί με τραγουδιστές “ακολούθους” του και δήλωσε ότι θα κυνηγήσει καλλιτέχνες που δρουν ενάντια στη χώρα.

Ο Τούρκος τραγουδιστής Suavi, δεν συγκαταλέγεται στις διάσημες προσωπικότητες της τουρκικής μουσικής σκηνής, όμως αρέσει και είναι γνωστός σε αρκετά μεγάλη μερίδα μουσικόφιλων.

Ο 67χρονος λοιπόν Suavi, καταδικάστηκε σε 11 μήνες και 20 ημέρες φυλακή για “προσβολή” του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά η ποινή μετατράπηκε σε πρόστιμο 14.000 τουρκικών λιρών, ήτοι 5.000 ευρώ.

Ποιο ήταν το “έγκλημα” του Suavi; Είπε, στις 29 Οκτωβρίου 2016, σε μια εκδήλωση στην επαρχία της Σμύρνης ότι «μέχρι χθες είχαν φιλική σχέση. Δεν έχουν διαφορά μεταξύ τους», αναφερόμενος στον Ερντογάν και τον Γκιουλέν.

Το 33ο Ποινικό Δικαστήριο της Σμύρνης, στις 17 Απριλίου, καταδίκασε αρχικά τον Suavi σε φυλάκιση 1 έτους και 2 μήνες, η οποία στη συνέχεια μειώθηκε σε 11 μήνες και 20 ημέρες πριν μετατραπεί σε πρόστιμο.

Ο δικηγόρος του Suavi δήλωσε ότι οι παρατηρήσεις του πελάτη του πρέπει να αξιολογηθούν στο πλαίσιο της ελευθερίας του λόγου και απαίτησαν την απαλλαγή του.

Ο Suavi δήλωσε ότι βρίσκει το γεγονός ότι έχει δικαστεί για τις παρατηρήσεις του «εκτός πραγματικότητας».

Η «προσβολή του προέδρου» είναι ένα έγκλημα στην Τουρκία που τιμωρείται με φυλάκιση έως και τέσσερα χρόνια, το οποίο θεσπίστηκε όχι με νόμο, αλλά με διάταγμα, μετά το πραξικόπημα παρωδία πριν από σχεδόν δύο χρόνια.

Σχετικά άρθρα