Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράκ παραλαμβάνει νοτιοκορεατικά αεροσκάφη T-50

Το Ιράκ παραλαμβάνει νοτιοκορεατικά αεροσκάφη T-50
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπλάνο, Αεροσκάφος, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ιράκ, Νότια Κορέα,

Το Ιράκ εξοπλίζει με γοργούς ρυθμούς την πολεμική του αεροπορία. Εκτός από τα F-16 που συνεχώς παραλαμβάνει, έχει παραγγείλει και 24 T-50 αεροσκάφη από τη Νότια Κορέα.

Μέχρι στιγμής το Ιράκ έχει παραλάβει 12 T-50 από τη Νότια Κορέα, δηλαδή τα μισά, και αναμένει ακόμα μια παράδοση αεροσκαφών μέχρι τα τέλη του έτους.

Ο Ιρακινός πρέσβης στη Σεούλ, Χαϊντέρ Σάγια Αλ Μπάρακ, πραγματοποίησε επίσκεψη στην πολεμική βιομηχανία κατασκευής τους για να ενημερωθεί για την πορεία της παραγγελίας της Βαγδάτης.

Το νοτιοκορεατικό T-50 «Χρυσός Αετός» είναι υπερηχητικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ελαφρύ μαχητικό. Κατασκευάζεται από τις Αεροδιαστημικές Επιχειρήσεις Κορέας σε συνεργασία με τη Λόκχιντ Μάρτιν.

Το αεροσκάφος έχει ενταχθεί στην πολεμική αεροπορία της Νότιας Κορέας από το 2005. Μάλιστα και οι Ηνωμένες Πολιτείες το έχουν υπόψιν τους να το αποκτήσουν ως εκπαιδευτικό αεροσκάφος.

Υπάρχουν σκέψεις η εταιρεία να προχωρήσει και στην παραγωγή ενός μονοθέσιου T-50, που θα είναι πλέον αποκλειστικά μαχητικό. Τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη είναι διθέσια.

Σχετικά άρθρα