Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Aναστασιάδης ζήτησε την παρέμβαση της Μέι για την κυπριακή ΑΟΖ

O Aναστασιάδης ζήτησε την παρέμβαση της Μέι για την κυπριακή ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Βρετανία, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμιστές, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης, Συρία, Τερέζα Μέι, Τζιχαντιστές, Υδρογονάνθρακες, Χημικά Όπλα, Χημικά Συρίας,

Με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, συναντήθηκε ο Νίκος Αναστασιάδης, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να ζητά την παρέμβαση των Βρετανών για την κυπριακή ΑΟΖ.

Μετά τις συζητήσεις των δύο ηγετών στο Λονδίνο, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι ανέπτυξε τα προβλήματα όσον αφορά τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού και ενημέρωσε την πρωθυπουργό της Βρετανίας για το χθεσινό δείπνο με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Εκτός του Κυπριακού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι ζήτησε από την κ. Μέι, λόγω των καλών σχέσεων Βρετανίας – Τουρκίας, να παρέμβει προς την ‘Αγκυρα για να τερματιστούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Τέλος, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυπριακής προεδρίας, πραγματοποιήθηκε και συζήτηση και για το Brexit, όπου ο Κύπριος Πρόεδρος σημείωσε πως «είμαστε σε έναν καλό δρόμο όσον αφορά τη συμφωνία μεταξύ Κύπρου – Ηνωμένου Βασιλείου και Ε.Ε.», ενώ οι διμερείς σχέσεις τα τελευταία χρόνια συνεχώς βελτιώνονται και αναπτύσσονται.

Αναφορικά, με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα τις ενέργειες κατά της Συρίας, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε πως «έχουμε αναπτύξει κάποια θέματα, τα οποία θεωρώ αυτονόητο ότι δεν θα ήταν ορθό να λεχθούν και δημόσια».

Σχετικά άρθρα