Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γαλλία αφαιρεί από τον Άσαντ το παράσημο της «Λεγεώνας της Τιμής» που του είχε απονείμει

Η Γαλλία αφαιρεί από τον Άσαντ το παράσημο της «Λεγεώνας της Τιμής» που του είχε απονείμει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Μπασάρ αλ Άσαντ, Οργανισμός Απαγόρευσης Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), Συρία, Τζιχαντιστές, Χημικά Όπλα, Χημικά Συρίας,

Τη διαδικασία αφαίρεσης του παράσημου της «Λεγεώνας της Τιμής» (Légion d’Honneur), το οποίο είχε απονείμει η Γαλλική Δημοκρατία στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ, ξεκίνησε το Παρίσι, όπως ανακοίνωσε το Ελιζέ.

«Το Ελιζέ επιβεβαιώνει ότι η πειθαρχική διαδικασία αφαίρεσης του παράσημου της Λεγεώνας της Τιμής», της ύψιστης τιμητικής διάκρισης στη Γαλλία «εις βάρος του Μπασάρ Αλ Άσαντ έχει ξεκινήσει», ανέφερε η προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Την Τετάρτη στη Ντούμα οι επιθεωρητές του ΟΑΧΟ

Στο μεταξύ, οι ερευνητές του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων θα μεταβούν στην Ντούμα της Συρίας την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε από τη Χάγη ο αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κιρίλοφ.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος μόνιμος εκπρόσωπος στον ΟΑΧΟ Αλεξάντερ Σούλγκιν εξέφρασε την έκπληξή του γιατί ο Οργανισμός, στη συνεδρίασή του τη Δευτέρα, δεν ενέκρινε το ψήφισμα που προωθούσαν η Μόσχα και η Τεχεράνη.

Σύμφωνα με τον κ. Σούλγκιν στο σύντομο κείμενο εκφραζόταν η υποστήριξη του ΟΑΧΟ στην αποστολή των ειδικών του στη Συρία και μια έκκληση προς όλες τις πλευρές να φροντίσουν για την ασφάλεια των ερευνητών.

Σχετικά άρθρα