Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Aποκαλυπτικό δημοσίευμα: Σύγχρονοι σκλάβοι οι Βορειοκορεάτες στην Ευρώπη για χάρη του Κιμ

Aποκαλυπτικό δημοσίευμα: Σύγχρονοι σκλάβοι οι Βορειοκορεάτες στην Ευρώπη για χάρη του Κιμ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για BBC, Βόρεια Κορέα, Ευρώπη, Κιμ Γιονγκ Ουν, Μετανάστες,

Εκατοντάδες Βορειοκορεάτες αναγκάζονται να εργάζονται δίχως διακοπή στην Ευρώπη και να στέλνουν το εισόδημά τους πίσω στην πατρίδα τους, προκειμένου να στηρίξουν τον πολυτελή τρόπο ζωής του δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν, αναφέρει σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ το κανάλι BBC.

Ειδικότερα, οι δημοσιογράφοι που ανέλαβαν το ρεπορτάζ, προσποιούμενοι απλούς πολίτες, σημειώνουν ότι εκατοντάδες Βορειοκορεάτες σε Ευρώπη και τη Ρωσία αναγκάζονται να αναλάβουν χειρωνακτική εργασία χωρίς διαλείμματα, να κοιμούνται στο χώρο εργασίας τους και να στέλνουν τα κέρδη τους για να στηρίξουν τον Κιμ Γιονκ Ουν, ο οποίος ζει σε ένα παλάτι και ξοδεύει τον πλούτο της χώρας του στη δοκιμή πολλαπλών πυραύλων, τη στιγμή που εκατομμύρια ανθρώπων λιμοκτονούν.

Ενδεικτικά, ένας Βορειοκορεάτης εργαζόμενος στο Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας, είπε στους δημοσιογράφους:

«Ζεις σαν το σκυλί εδώ, πρέπει να τρως τα σκουπίδια, πρέπει να σταματήσεις να είσαι άνθρωπος».

Πρόσθεσε ότι αυτός και οι συνάδελφοί του έπρεπε να παραδώσουν το μεγαλύτερο μέρος των αποδοχών τους στη Βόρεια Κορέα μέσω ενός ενδιάμεσου ατόμου, γνωστού ως «καπετάνιου».

Οι συνολικές αμοιβές που στέλνονται πίσω στη Βόρεια Κορέα ενδέχεται να φθάνουν και τα 2 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα με όσα είχε μεταδώσει και η Washington Post.

Ο Thae Yong Ho, πρώην αναπληρωτής πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στο Ηνωμένο Βασίλειο που αποχώρησε από το καθεστώς το 2016, δήλωσε στο BBC:

«(Τα κεφάλαια) Χρηματοδοτούν την ιδιωτική πολυτέλεια της οικογένειας του Kim, του πυρηνικού προγράμματος και του στρατού».

Υπάρχουν περίπου 150.000 αλλοδαποί εργαζόμενοι από τη Βόρεια Κορέα παγκοσμίως, πολλοί από τους οποίους είναι στη Ρωσία, την Κίνα και την Πολωνία.

Σχετικά άρθρα