Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Λαβρόφ «ξέφυγε»: «Οι σχέσεις Ρωσίας-Δύσης είναι σήμερα χειρότερες από τον Ψυχρό Πόλεμο»

Ο Λαβρόφ «ξέφυγε»: «Οι σχέσεις Ρωσίας-Δύσης είναι σήμερα χειρότερες από τον Ψυχρό Πόλεμο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ,

Το… τερμάτισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ισχυριζόμενος ότι οι σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση είναι σήμερα χειρότερες από αυτές που ήσαν την εποχή του «ψυχρού πολέμου».

Όπως το αιτιολόγησε, τότε λειτουργούσαν δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών και δεν υπήρχε η αρρώστια της ρωσοφοβίας. (σ.σ. προφανώς έχει ξεχάσει την «κομμουνιστοφοβία» που ήταν ακριβώς το ίδιο πράγμα).

Τα παραπάνω είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη του στο βρετανικό δίκτυο BBC, απόσπασμα της οποίας δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

«Νομίζω ότι είναι χειρότερες (οι σχέσεις Ρωσίας –Δύσης-σ. TASS). Επειδή την εποχή του ψυχρού πολέμου υπήρχαν δίαυλοι επικοινωνίας. Και δεν υπήρχε τέτοια ασθένεια ρωσοφοβίας, η οποία μοιάζει με απόπειρα γενοκτονίας μέσω κυρώσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα στην συνέντευξη του ο Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε την ελπίδα ότι ο κόσμος στη Δύση, περιλαμβανομένων και εκείνων που βρίσκονται στην εξουσία, θα αντιληφθεί τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η κατάσταση.

Σχετικά άρθρα