Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Έτσι θα αντεπιτεθούν οι Ρώσοι στους πυραύλους Τραμπ»

«Έτσι θα αντεπιτεθούν οι Ρώσοι στους πυραύλους Τραμπ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Χάκερς,

Την απάντηση που θα δώσουν οι Ρώσοι περιμένει η διεθνής κοινότητα μετά τις αεροπορικές επιθέσεις της Δύσης εναντίον της Συρίας με ειδικούς να προειδοποιούν πώς ο Πούτιν ετοιμάζεται για κυβερνοεπιθέσεις.

Βρετανός ειδικός υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα «Daily Express» ότι η επίθεση της Δύσης εναντίον της Συρίας έχει πυροδοτήσει φόβους ότι η Ρωσία θα αντιδράσει με επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, βάζοντας στόχο το δίκτυο υποδομών, νοσοκομεία και άλλες υπηρεσίες όπως, ο πύργος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

Ο ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας, Μάικλ Κλάρκ,δηλώνει πως θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι μέσα στις επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες για ένα τέτοιο ενδεχόμενο:

«Υποψιάζομαι ότι η Ρωσία θα επιλέξει να μην ανταποκριθεί με στρατιωτικούς όρους. Αλλά ο πόλεμος στον κυβερνοχώρο είναι πολύ πιθανός…Θα είναι μια επίθεση στο δίκτυο υποδομών, μεταφορών, στο σύστημα υγείας ή στον πύργο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας», προειδοποιεί ο Κλαρκ.

Επιπλέον, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε ότι η Βρετανία πρέπει να λάβει μέτρα προκειμένου να προστατευθεί από πιθανές ρωσικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Σε συνέντευξή του χθες Κυριακή στο BBC, ο Μπόρις Τζόνσον υπογράμμισε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί μετά την δηλητηρίαση των Ρώσου πρώην πράκτορα, Σεργκέι και της κόρης της Γιούλια Σπρίπαλ στο Λονδίνο αλλά και τις επιθέσεις της Δύσης κατά συριακών στόχων.

Σχετικά άρθρα