Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς εξέφρασε την «κατανόησή» του για τη δυτική επίθεση σε συριακούς στόχους

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς εξέφρασε την «κατανόησή» του για τη δυτική επίθεση σε συριακούς στόχους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστρία, Σεμπάστιαν Κουρτς, Συρία, Τζιχαντιστές,

«Κατανόηση» για τη δυτική στρατιωτική επίθεση στη Συρία, ως αντίδραση στην πρόσφατη χρήση χημικών στη χώρα, εκφράζει σε δηλώσεις του ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, προτείνοντας ταυτόχρονα τη συνέχιση των ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία που είχαν αρχίσει το 2015 στη Βιέννη.

«Αυτή η πρόσφατη επίθεση με χημικά όπλα εναντίον του άμαχου πληθυσμού προκάλεσε σοκ και είναι εντονότατα καταδικαστέα.

»Ενόψει του μπλοκαρίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, έχω κατανόηση για αυτή την περιορισμένη στρατιωτική δράση με στόχο την αποτροπή περαιτέρω εγκλημάτων πολέμου με χημικά όπλα», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Αυστριακός καγκελάριος.

Κατά την άποψή του, με πάνω από 400.000 νεκρούς και πάνω από πέντε εκατομμύρια πρόσφυγες εκτός της χώρας, ο πληθυσμός της Συρίας έχει ήδη υποφέρει πάρα πολλά και δεν μπορεί να υπάρξει μία στρατιωτική λύση σε αυτή τη διένεξη.

Για το λόγο αυτό, ο ίδιος απευθύνει έκκληση προς όλους τους υπεύθυνους να συνεχίσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία, που είχαν ξεκινήσει το 2015 στη Βιέννη, με τη συμμετοχή είκοσι μεγάλων και περιφερειακών δυνάμεων, όπως επίσης των διεθνών οργανισμών, τόνισε στις δηλώσεις του ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Από την πλευρά της, η Αυστριακή υπουργός Εξωτερικών Κάριν Κνάισλ, του συγκυβερνώντος -με το Λαϊκό Κόμμα- ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, σε στενή συνεννόηση με τον Πρόεδρο της χώρας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν και τον αντικαγκελάριο και αρχηγό των Ελευθέρων Χάιντς Κρίστιαν Στράχε, εξέφρασε «την βαθιά ανησυχία της Αυστρίας ενόψει της κατάστασης στη Συρία».

Όπως δήλωσε σε έκτακτη χθεσινοβραδινή εκπομπή στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, «την ευθύνη φέρουν εκείνοι, οι οποίοι -για επανειλημμένη φορά- χρησιμοποίησαν χημικά όπλα εναντίον του άμαχου πληθυσμού της Συρίας.

»Η Αυστρία καταδικάζει εντονότατα αυτή την εγκληματική συμπεριφορά».

Η Κάριν Κνάισλ θεωρεί πως, στη βάση της σχετικής παράδοσης της, η Βιέννη θα μπορούσε να αναλάβει έναν διαμεσολαβητικό ρόλο στον πόλεμο στη Συρία, και η ίδια πρόκειται να θέσει το θέμα, τόσο κατά την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στη Μόσχα, όσο και στον Βρετανό ομόλογό της Μπόρις Τζόνσον, κατά το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη Δευτέρα.

Σχετικά άρθρα