Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση αγάπης του Πούτιν στον Αραβικό Σύνδεσμο: «Είμαι εδώ για να βοηθήσω»

Επίθεση αγάπης του Πούτιν στον Αραβικό Σύνδεσμο: «Είμαι εδώ για να βοηθήσω»

Η Μόσχα είναι προετοιμασμένη να ενώσει τις δυνάμεις της με τον Αραβικό Σύνδεσμο σε μια προσπάθεια να βοηθήσει το Ιράκ και τη Συρία να ανακάμψουν από τους παρατεταμένους πολέμους, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν. Επίσης υποστήριξε ότι η εδαφική κυριαρχία των αραβικών εθνών πρέπει να είναι σεβαστή.

«Η Ρωσία είναι έτοιμη για μια πολύπλευρη συνεργασία με τον Αραβικό Σύνδεσμο με στόχο να διασφαλιστεί η περιφερειακή ασφάλεια», δήλωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν την Κυριακή στο μήνυμά του στη Σύνοδο Κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου που πραγματοποιείται στη Σαουδική Αραβία.

Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ακόμα ότι νικώντας το Ισλαμικό Κράτος σε πολλά σημεία του Ιράκ και της Συρίας ανοίγει ένα νέο πεδίο για την ενίσχυση της «πολιτικής συμφιλίωσης» και της «μεταπολεμικής ανοικοδόμησης σε αυτές τις χώρες και της επίλυσης των πιεστικών ανθρωπιστικών ζητημάτων».

Είναι σημαντικό να συνεχιστεί η καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην περιοχή, αλλά με «άνευ όρων σεβασμό» της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας των αραβικών εθνών, δήλωσε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι είναι αδύνατο να υπάρξει μόνιμη ειρήνη στη Μέση Ανατολή χωρίς να βρεθεί μια θεμελιώδης λύση στην ισραηλο-παλαιστινιακή σύγκρουση.

Η Ρωσική στάση παραμένει η ίδια, δήλωσε ο Πούτιν. «Όλα τα θέματα που σχετίζονται με τα παλαιστινιακά εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ, πρέπει να συμφωνηθούν με πρόσωπο με πρόσωπο συνομιλίες μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ».

Το μήνυμα του Βλάντιμιρ Πούτιν, μια ημέρα μετά τη δυτική επίθεση σε στόχους του συριακού καθεστώτος, ερμηνεύεται ως μια προσπάθεια της Μόσχας να παρουσιαστεί ως ειλικρινής φίλος των Αράβων απέναντι στους «αποικιοκράτες δυτικούς».

Σχετικά άρθρα