Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπόρις Τζόνσον: Δεν υπάρχει κάποια πρόταση για νέες επιθέσεις στη Συρία

Μπόρις Τζόνσον: Δεν υπάρχει κάποια πρόταση για νέες επιθέσεις στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Μπόρις Τζόνσον, Συρία, Τζιχαντιστές,

Δεν υπάρχει κάποια πρόταση για νέες επιθέσεις κατά της Συρίας, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, διευκρινίζοντας πάντως ότι εάν το καθεστώς Άσαντ προχωρήσει σε νέα χρήση χημικών όπλων, το Λονδίνο θα επανεξετάσει τις επιλογές του.

Σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον, η Βρετανία θα εξακολουθήσει να ασκεί πιέσεις στον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ προκειμένου να προσέλθει στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων.

Κύριος λόγος για τη συμμετοχή της Βρετανίας στις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις, ανέφερε, ήταν η αποτροπή της χρήσης χημικών όπλων τόσο στην Συρία, όσο και σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Ο Τζόνσον υπεραμύνθηκε της απόφασης της χώρας του, ενώ δεν μπορεί να επιβεβαιώσει εάν ο Άσαντ έχει ακόμη στην κατοχή του χημικά όπλα.

Ωστόσο, δεν θεωρεί ότι οι επιθέσεις θα αντιστρέψουν τη ροή των εξελίξεων στο πρόβλημα της Συρίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Τζόνσον ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η αντίδραση του Άσαντ μετά τους αεροπορικούς και πυραυλικούς βομβαρδισμούς της Δύσης.

Η Τερέζα Μέι θα μιλήσει τη Δευτέρα στο κοινοβούλιο

Τη Δευτέρα η πρωθυπουργός της Βρετανίας θα μιλήσει στο κοινοβούλιο.

Όπως ανέφερε ο Τζόνσον, οι βουλευτές θα μπορέσουν στη συνέχεια ν’ αξιολογήσουν την στάση της βρετανικής κυβέρνησης, αναφορικά με τα πυραυλικά πλήγματα στην Συρία.

Αναφερόμενος στο Κρεμλίνο, υποστήριξε ότι η χώρα του επιθυμεί να έχει ένα επίπεδο σχέσεων με την Ρωσία, ξεκαθαρίζοντας ότι θα πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα πρόληψης κατά πιθανών κυβερνοεπιθέσεων.

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι η Βρετανία δεν επιδιώκει την κλιμάκωση της έντασης στην υπόθεση της Συρίας.

Σχετικά άρθρα