Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος «κινείται» με πυρήνες στην Τάμπκα της Συρίας σε συντονισμό με την Άγκυρα

Το Ισλαμικό Κράτος «κινείται» με πυρήνες στην Τάμπκα της Συρίας σε συντονισμό με την Άγκυρα

Πυρήνες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) που βρίσκονται στην περιοχή της Τάμπκα, στην επαρχία Ράκα της Συρίας, που ελέγχεται από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), άρχισαν να δραστηριοποιούνται ξανά.

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, οι τζιχαντιστές βρίσκονται σε συντονισμό με το τουρκικό κράτος.

Ο Μιχέμεντ Πολάτ, των Τοπικών Δυνάμεων Ασφαλείας στην Τάμπκα, δήλωσε στο κουρδικό πρακτορείο ANHA ότι οι πυρήνες των τζιχαντιστών στην περιοχή βρίσκονται σε απευθείας επαφή με το τουρκικό κράτος.

«Οι κρυφοί πυρήνες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος πραγματοποιούν βρόμικες αποστολές για να καταστρέψουν την ασφάλεια της περιοχής μετά την απελευθέρωση της Τάμπκα (σ.σ. από το Ισλαμικό Κράτος στις 10 Μαΐου 2017). Αυτοί οι πυρήνες τελούν υπό τον άμεσο έλεγχο του τουρκικού κράτους και άρχισαν να δρουν παράλληλα με την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρισης στην Εφρίν (σ.σ. 20 Ιανουαρίου 2018)».

Έρευνες αποκάλυψαν ότι υπάρχουν πολλοί ανενεργοί πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους (σ.σ. στην Τάμπκα) που είναι σε επαφή με το τουρκικό κράτος, τόνισε ο Πολάτ. «Για αυτό και τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή έχουν αυξηθεί».

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και Σύροι πολιτικοί της βόρειας Συρίας έχουν πολλές φορές σημειώσει ότι η τουρκική εισβολή στην Εφρίν, η επιχείριση «Κλάδος Ελαίας», ανανέωσε τις δράσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Στον χάρτη της Google βλέπετε σημειωμένη την τοποθεσία της Τάμπκα στη βόρεια Συρία:

Σχετικά άρθρα