Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές του ISIS έστησαν ενέδρα σε Ιρακινούς παραστρατιωτικούς στη Ντιγιάλα

Τζιχαντιστές του ISIS έστησαν ενέδρα σε Ιρακινούς παραστρατιωτικούς στη Ντιγιάλα

Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έστησαν το Σάββατο ενέδρα σε Ιρακινούς παραστρατιωτικούς των Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης (Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι) στην επαρχία Ντιγιάλα του Ιράκ.

Σύμφωνα με μια πηγή που μίλησε στην ιστοσελίδα Baghdad Today, «τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους έστησαν την παγίδα εκατέρωθεν του δρόμου της Νεφτ Χανά, κοντά στη Χανκέεν, βορειοανατολικά της Μπακούμπα».

Οι τζιχαντιστές, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, «σκότωσαν έναν παραστρατιωτικό της Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, από την 110η ταξιαρχία».

Η Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι είναι παραστρατιωτικό σώμα που αποτελείται από Ιρακινούς σιίτες. Εξοπλίζεται και υποστηρίζεται από το Ιράν και υπάγεται στον ιρακινό στρατό.

Τον Δεκέμβριο του 2017 ο Ιρακινός πρωθυπουργός ανακήρυξε την πλήρη απελευθέρωση των ιρακινών εδαφών από το Ισλαμικό Κράτος και κήρυξε το τέλος του πολέμου ενάντια στην οργάνωση.

Ωστόσο, παρά τους χιλιάδες τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν, υπάρχουν χιλιάδες ακόμα στη χώρα που συνεχίζουν τον αγώνα τους.

Μικρές ομάδες του Ισλαμικού Κράτους διεξάγουν ανταρτοπόλεμο στην έρημο και στα βουνά, ενώ κρυφοί πυρήνες μέσα στις πόλεις εξαπολύουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Τον Μάρτιο 104 Ιρακινοί πολίτες και ένστολοι σκοτώθηκαν και 177 τραυματίστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα