Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μιθάλ Αλ Αλούσι: Να δώσουμε άσυλο στον Άσαντ στο Ιράκ για να γλιτώσει ο λαός της Συρίας

Μιθάλ Αλ Αλούσι: Να δώσουμε άσυλο στον Άσαντ στο Ιράκ για να γλιτώσει ο λαός της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράκ, Μπασάρ αλ Άσαντ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο Ιρακινός πολιτικός Μιθάλ Αλ Αλούσι, ηγέτης του κόμματος «Ούμα», πρότεινε με επιστολή του στον Ιρακινό πρωθυπουργό Χάιντερ Αλ Αμπάντι, να παράσχει άσυλο στον Μπασάρ Αλ Άσαντ ώστε να μπει επιτέλους ένα τέλος στην αιματοχυσία στη Συρία.

Ο Μιθάλ Αλ Αλούσι αναφέρει στην επιστολή του ότι το συριακό καθεστώς χειραγωγείται από το Ιράν και τη Ρωσία, δύο χώρες που θεωρείται ότι ενθάρρυναν τον Άσαντ ακόμα και σε χημικές επιθέσεις ενάντια στον λαό του.

Στην ίδια επιστολή ο Αλούσι λέει ότι ο Άσαντ και η οικογένειά του είναι αντιπαθείς στον λαό της Συρίας και στην ευρύτερη περιοχή και ίσως να αναζητούν απελπισμένα έναν τόπο να καταφύγουν εκτός της Συρίας.

«Αν και ο Μπασάρ Αλ Άσαντ υποστήριξε την τρομοκρατία στο Ιράκ μετά το 2003, θα ήθελα να προτείνω να παράσχουμε άσυλο σε εκείνον και στην οικογένειά του στο Ιράκ για χάρη του λαού της Συρίας», γράφει ο Αλούσι.

Ο Μιθάλ Αλ Αλούσι εκλέγεται βουλευτής Βαγδάτης, είναι σουνίτης στο θρήσκευμα και φιλοδυτικός. Έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της συμμαχίας του Ιράκ με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ αλλά και την Τουρκία.

Σχετικά άρθρα