Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ επέκρινε τη Δύση γιατί δεν πολεμά στο πλευρό των ισλαμιστών κατά του Άσαντ

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ επέκρινε τη Δύση γιατί δεν πολεμά στο πλευρό των ισλαμιστών κατά του Άσαντ

«Οι άνθρωποι στη Συρία σφαγιάζονταν για επτά χρόνια. Η θηριωδία συνεχιζόταν. Θυμάστε την ανθρωπιά σας μόνο όταν γίνεται χρήση χημικών όπλων; Πού ήσασταν μέχρι σήμερα;» διερωτήθηκε παραληρώντας ο ισλαμιστής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, σχολιάζοντας τις αεροπορικές επιθέσεις που διεξήγαγαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία.

Όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Γιλντιρίμ χαρακτήρισε «θετικό βήμα» τη χθεσινή επίθεση, όμως θεωρεί ότι «πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά» για να υπάρξει ειρήνη.

Οι δηλώσεις του Γιλντιρίμ έγιναν στο έκτο τακτικό συνέδριο του ισλαμιστικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στην Κωνσταντινούπολη.

Η Δύση, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι στη Συρία από το 2014 ως Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ και πολεμά ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος μαζί με τους Κούρδους.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ επέκρινε τη Δύση επειδή δεν πολεμά ενάντια στην κυβέρνηση της Συρίας τασσόμενη στο πλευρό των ισλαμιστών και των τρομοκρατών που υποστηρίζει η Τουρκία.

Σχετικά άρθρα