Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαλλία: Οι αεροπορικές επιδρομές αποδυνάμωσαν τις δυνατότητες παραγωγής χημικών από τον Άσαντ

Γαλλία: Οι αεροπορικές επιδρομές αποδυνάμωσαν τις δυνατότητες παραγωγής χημικών από τον Άσαντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Συρία, Τζιχαντιστές, Φλοράνς Παρλί, Χημικά Όπλα, Χημικά Συρίας,

Οι αεροπορικές επιδρομές που διεξήγαγαν η Γαλλία, οι ΗΠΑ και η Βρετανία, είχαν ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των δυνατοτήτων του καθεστώτος Άσαντ να παράγει και να αποθηκεύσει χημικά όπλα, σύμφωνα με την υπουργό Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί.

«Η αποστολή στέφθηκε με επιτυχία. Οι στόχοι είχαν επιλεχθεί προσεκτικά και παρατηρώ ότι δεν καταγράφηκαν περιστατικά μεταξύ των δυνάμεών μας και άλλων δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή» είπε η Παρλί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σε ορισμένα από τα πλήγματα, είπε, στοχοθετήθηκαν δύο εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από το καθεστώς ως χώροι αποθήκευσης και παραγωγής των χημικών όπλων κοντά στην πόλη Χομς.

Από την πλευρά του ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας Φρανσουά Λεκουάντρ είπε ότι το σύστημα αεράμυνας της Συρίας ήταν αποτελεσματικό αλλά η αποτελεσματικότητά του αυτή αποδείχθηκε «πολύ περιορισμένη».

Πρόσθεσε δε ότι δεν υπάρχει λόγος να πιστεύεται ότι υπήρξε οποιαδήποτε παράπλευρη απώλεια.

Εξάλλου, όπως σημείωσε, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Γαλλίας, της Βρετανίας και των ΗΠΑ στη Συρία πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας για να αποφευχθούν οι απώλειες μεταξύ των αμάχων.

Σχετικά άρθρα