Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα βίντεο από την επίθεση ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας στη Συρία

Νέα βίντεο από την επίθεση ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Βρετανία, Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ηνωμένο Βασίλειο, Ντόναλντ Τραμπ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν επίθεση ενάντια στη Συρία σε συνεργασία με την Γαλλία και τη Βρετανία.

Τα πλήγματα που πραγματοποιήθηκαν επί μία ώρα εναντίον του προγράμματος χημικών όπλων της Συρίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και τη Βρετανία έστειλαν ένα «ξεκάθαρο μήνυμα» στον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ, ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις, ενώ το ΝΑΤΟ υποστηρίζει την όλη επιχείρηση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τη στρατιωτική επιχείρηση μαζί με την Γαλλία και τη Βρετανία.

Δήλωσε ότι διέταξε επιθέσεις ακριβείας ενάντια σε εγκαταστάσεις χημικών όπλων στη Συρία.

«Είναι σαφές ότι το καθεστώς του Άσαντ δεν έλαβε το μήυμα πέρυσι», δήλωσε ο Μάτις υπενθυμίζοντας το αμερικανικό πλήγμα του Απριλίου 2017 στη στρατιωτική βάση του Αλ Σααϊράτ, κοντά στη Χομς, έπειτα από επίθεση με χημικά όπλα που είχε αποδοθεί στη Δαμασκό.

«Αυτή τη φορά, οι σύμμαχοί μας και εμείς πλήξαμε πιο δυνατά.

»Στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον Άσαντ και τους υπαρχηγούς του: δεν πρέπει να πραγματοποιήσουν άλλη επίθεση με χημικά όπλα επειδή θα πρέπει να λογοδοτήσουν», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο αρχηγός του επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Τζο Ντάνφορντ δήλωσε πως οι δυτικές δυνάμεις έπληξαν στις 04.00 (ώρα Ελλάδας) τρεις στόχους που συνδέονται με το συριακό πρόγραμμα χημικών όπλων, τον έναν κοντά στη Δαμασκό και τους δύο άλλους στην περιοχή της Χομς, στην κεντρική Συρία.

Τα πλήγματα αυτά «τελείωσαν» στις 05.00 (ώρα Ελλάδας) πρόσθεσε ο στρατηγός Ντάνφορντ διευκρινίζοντας πως δεν υπήρξαν αμερικανικές απώλειες.

Πάντως σύμφωνα με τοπικές πηγές, οι βάσεις-στόχοι των πυραυλικών επιθέσεων είχαν εκκενωθεί, έπειτα από ρωσική προειδοποίηση.

Ο αρχηγός του γαλλικού γενικού επιτελείου στρατηγός Φρανσουά Λεκουάντρ, ήταν παρών κατά τη συνέντευξη Τύπου στο Πεντάγωνο.

Ο στρατηγός Ντάνφορντ δήλωσε ότι προς το παρόν δεν προβλέπεται κάποια άλλη επιχείρηση και διευκρίνισε πως οι σύμμαχοι φρόντισαν να αποφύγουν να πλήξουν τις ρωσικές δυνάμεις, που έχουν μεγάλη παρουσία στη χώρα, και πως η Μόσχα δεν είχε ειδοποιηθεί εκ τον προτέρων για την επέμβαση.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως κανένα από τα δυτικά πλήγματα στη Συρία δεν σημειώθηκε κοντά στις βάσεις της αεροπορίας και του ναυτικού που διατηρεί η Ρωσία στο συριακό έδαφος.

«Κανένας από τους πυραύλους κρουζ που εκτοξεύθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και από τους συμμάχους τους δεν μπήκε στη ζώνη ευθύνης της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας που προστατεύει τις εγκαταστάσεις στην Ταρτούς και τη Χμέιμιμ», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Οι ρωσικές δυνάμεις διαθέτουν μια ναυτική βάση στην Ταρτούς και μια αεροπορική βάση στη Χμέιμιμ της Λαοδίκειας.

Δείτε βίντεο:

Σχετικά άρθρα