Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς έγινε η επίθεση στη Συρία (βίντεο)

Πώς έγινε η επίθεση στη Συρία (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Βρετανία, Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Για μία ώρα, οι δυτικές δυνάμεις «σφυροκόπησαν» τρεις στόχους στη Συρία που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι συνδέονται με το πρόγραμμα χημικών όπλων.

Η επίθεση ξεκίνησε στις 4 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) και ολοκληρώθηκε στις 5 τα ξημερώματα.

Δεν υπήρξαν αμερικανικές απώλειες, δήλωσε ο αρχηγός του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, Τζο Ντάνφορντ, ο οποίος συμπλήρωσε προς το παρόν δεν προβλέπεται άλλοι επιχείρηση.

«Στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον Μπασάρ αλ Ασαντ», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Τζέιμς Μάτις.

«Είναι σαφές ότι το καθεστώς δεν έλαβε το μήνυμα πέρυσι», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στο αμερικανικό πλήγμα στη στρατιωτική βάση του Αλ Σααϊράτ, κοντά στη Χομς, τον Απρίλιο του 2017.

Με καταδιωκτικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη και πυραύλους έγινε η επίθεση.

Το επιτελείο των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων ανέθεσε την αποστολή των βομβαρδισμών σε καταδιωκτικά Rafale, σύμφωνα με βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων και την υπουργό Άμυνας Φλοράνς Παρλί.

Το Λονδίνο χρησιμοποίησε τέσσερα καταδιωκτικά αεροπλάνα Tornado GR4 της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας εξοπλισμένα με πυραύλους Storm Shadow.

Οι ΗΠΑ εκτόξευσαν «διάφορους τύπους πυρομαχικών», μεταξύ των οποίων πυραύλους κρουζ Τόμαχοκ.

Σύμφωνα με το Fox News, χρησιμοποιήθηκαν επίσης βομβαρδιστικά μακράς ακτίνας δράσης B-1.

Η Συρία υποστηρίζει ότι μαζί με τους συμμάχους της «απορρόφησε» την επίθεση από τις δυνάμεις της Δύσης, ενώ οι στόχοι που επλήγησαν είχαν εκκενωθεί πριν από μέρες, χάρη σε ρωσική προειδοποίηση.

«Απορροφήσαμε το πλήγμα», δήλωσε στο Reuters ανώτερος αξιωματούχος στην περιφερειακή συμμαχία που υποστηρίζει τη Δαμασκό.

«Είχαμε μια έγκαιρη προειδοποίηση για το πλήγμα από τους Ρώσους και όλες οι στρατιωτικές βάσεις είχαν εκκενωθεί πριν από λίγες ημέρες.

»Περίπου 30 πύραυλοι εκτοξεύθηκαν κατά την επίθεση και το ένα τρίτο απ’ αυτούς καταρρίφθηκαν», πρόσθεσε, ενώ συμπλήρωσε ότι πλέον γίνεται εκτίμηση των υλικών ζημιών.

Σχετικά άρθρα