Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εμπειρογνώμονες του ΟΑΧΟ στη Δαμασκό – Θα εξετάσουν εάν όντως η Ντούμα βομβαρδίστηκε με χημικά

Εμπειρογνώμονες του ΟΑΧΟ στη Δαμασκό – Θα εξετάσουν εάν όντως η Ντούμα βομβαρδίστηκε με χημικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δαμασκός, Ισλαμιστές, Οργανισμός Απαγόρευσης Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Συρία, Τζιχαντιστές, Χημικά Όπλα, Χημικά Συρίας,

Η πρώτη ομάδα εμπειρογνωμόνων του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) φθάνει στη Συρία εντός της ημέρας, δήλωσε ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ για το συριακό Στάφαν Ντε Μιστούρα.

Οι ειδικοί αναμένεται να μεταβούν στην Ντούμα, προάστιο στα ανατολικά της Δαμασκού, για να εξετάσουν τις καταγγελίες ακτιβιστών, ιατρών και ενόπλων της ισλαμιστικής συριακής αντιπολίτευσης ότι το προηγούμενο Σάββατο το καθεστώς Άσαντ επιτέθηκε εκεί με χημικά όπλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την επίθεση, ενώ 500 χρειάστηκαν νοσηλεία, όπως ανέφεραν συνεργάτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που βρίσκονταν επί του πεδίου.

ΗΠΑ, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο έχουν δείξει, με δηλώσεις των ηγετών τους, ότι προτίθενται να αναλάβουν δράση, πιθανότατα στρατιωτική, ενάντια στο καθεστώς Άσαντ, σε αντίποινα για την επίθεση.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, μάλιστα, σημείωσε ότι έχει στα χέρια του απόδειξη, τουλάχιστον για τη χρήση αερίου χλωρίου.

Σχετικά άρθρα