Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μόσχα απορρίπτει το πόρισμα του ΟΑΧΟ που τη βρήκε ένοχη για την υπόθεση Σκριπάλ

Η Μόσχα απορρίπτει το πόρισμα του ΟΑΧΟ που τη βρήκε ένοχη για την υπόθεση Σκριπάλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κατασκοπεία, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Οργανισμός Απαγόρευσης Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), Πράκτορες, Ρωσία, Σεργκέι Σκριπάλ, Χημικά Όπλα,

Η Μόσχα δήλωσε ότι δεν αποδέχεται το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων του διεθνούς Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OAXO) σχετικά με τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ με νευροτοξικό παράγοντα, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Νωρίτερα, ο ΟΑΧΟ ανακοίνωσε ότι τα συμπεράσματά του «επιβεβαιώνουν» τα βρετανικά ευρήματα για το είδος της ουσίας που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα δολοφονίας του Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλια.

Οι Βρετανοί ειδικοί είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ουσία που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση της 4ης Μαρτίου κατά των Σκριπάλ είναι ο νευροτοξικός παράγοντας Νοβιτσόκ, στρατιωτικού τύπου, ο οποίος παραγόταν στη Ρωσία από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

Ωστόσο, ο ΟΑΧΟ απέφυγε στις δημόσιες τοποθετήσεις του να αναφέρει το όνομα της ουσίας, καθώς και την προέλευσή της, τα οποία περιέχονται στην έκθεσή του.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την ανακοίνωση του πορίσματος του ΟΑΧΟ, κάλεσε σε σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το θέμα.

Σχετικά άρθρα