Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπόρις Τζόνσον: Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ρωσία αποπειράθηκε να σκοτώσει τον Σκριπάλ με Novichok

Μπόρις Τζόνσον: Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ρωσία αποπειράθηκε να σκοτώσει τον Σκριπάλ με Novichok
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κατασκοπεία, Μπόρις Τζόνσον, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Οργανισμός Απαγόρευσης Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), Πράκτορες, Ρωσία, Σεργκέι Σκριπάλ, Χημικά Όπλα,

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ρωσία φέρει την ευθύνη για την απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, μετά την ανακοίνωση του διεθνούς Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) που επιβεβαίωσε τις βρετανικές αναλύσεις για τη χρησιμοποίηση του νευροτοξικού παράγοντα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας είπε ότι η Ρωσία «πρέπει να δώσει απαντήσεις» μετά τη χρήση του στρατιωτικού βαθμού νευροπαραλυτικού παράγοντα Novichok που έστειλε στο νοσοκομείο τον Σκριπάλ, την κόρη του και έναν Βρετανό αστυνομικό.

«Δεν μπορεί να υπάρξει τώρα αμφιβολία για το τι χρησιμοποιήθηκε και δεν απομένει εναλλακτική εξήγηση για το ποιος είναι υπεύθυνος», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Τζόνσον, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των αναλύσεων τεσσάρων εργαστηρίων που συνδέονται με τον ΟΑΧΟ τα οποία επιβεβαίωσαν τα βρετανικά ευρήματα για τον νευροπαραλυτικό παράγοντα που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαρτίου.

Ο ΟΑΧΟ διευκρινίζει ότι το όνομα και η δομή της χημικής ουσίας που ταυτοποιήθηκε περιέχονται στην «πλήρη διαβαθμισμένη έκθεση» που διανεμήθηκε στα κράτη-μέλη.

«Μόνο η Ρωσία έχει τα μέσα, το κίνητρο και το ιστορικό», είπε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Τζόνσον συγκάλεσε σύνοδο του ΟΑΧΟ στις 18 Απριλίου προκειμένου να «μελετήσει τι θα ακολουθήσει» μετά τη δημοσιοποίηση των συμπερασμάτων του που επιβεβαιώνουν την ταυτότητα του δηλητηρίου που χρησιμοποιήθηκε κατά του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα και της κόρης του.

«Εργαζόμαστε αδιάκοπα με τους εταίρους μας προκειμένου να σταματήσουμε την απαράδεκτη χρήση όπλων αυτού του τύπου και συγκαλέσαμε μια σύνοδο του εκτελεστικού συμβουλίου του ΟΑΧΟ για την προσεχή Τετάρτη» 18 Απριλίου, υπογράμμισε στην ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα