Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζαχάροβα: Oι ΗΠΑ σχεδιάζουν να κατασκευάσουν βιολογικά όπλα

Ζαχάροβα: Oι ΗΠΑ σχεδιάζουν να κατασκευάσουν βιολογικά όπλα
Διαβάστε σχετικά για Βιολογικά Όπλα, ΗΠΑ, Μαρία Ζαχάροβα, Ρωσία,

Νέα κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ καταγράφηκε την Πέμπτη, την ίδια στιγμή που όλα δείχνουν ότι πλησιάζει η «ώρα μηδέν» για ένα στρατιωτικό χτύπημα στη Συρία.

Με ανάρτησή της στον επίσημο λογαριασμό του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, η εκπρόσωπος Μαρία Ζαχάροβα, κατηγορεί τις ΗΠΑ για τη δημιουργία ενός δικτύου μικροβιολογικών εργαστηρίων στο Νότιο Καύκασο και στην Κεντρική Ασία, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την πρόθεση της Ουάσιγκτον να κατασκευάσει βιολογικά όπλα, πολύ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας.

Σε άλλο μήνυμά της, η Μαρία Ζαχάροβα καταγγέλλει τις ΗΠΑ για την ακύρωση των συνομιλιών που ήταν προγραμματισμένες για τις 11 και 12 Απριλίου, αναφορικά με πολιτιστικά και ανθρωπιστικά θέματα.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας καλεί τη διεθνή γνώμη να στρέψει την προσοχή της στην παραμέληση της συμφωνίας που υπήρχε μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα της «ανευθυνότητας» που διακρίνει την αμερικανική ηγεσία.

Σχετικά άρθρα