Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μουκτάντα Αλ Σαντρ προειδοποίησε τις ΗΠΑ σε περίπτωση που επιτεθούν στη Δαμασκό

Ο Μουκτάντα Αλ Σαντρ προειδοποίησε τις ΗΠΑ σε περίπτωση που επιτεθούν στη Δαμασκό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμιστές, Μουκτάντα Αλ Σαντρ, Ντόναλντ Τραμπ, Σαντριστές, Σιίτες, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο ισχυρός Ιρακινός σιίτης θρησκευτικός ηγέτης Μουκτάντα Αλ Σαντρ, οι οπαδοί του αποκαλούνται «Σαντριστές», προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες σε περίπτωση που επιτεθούν στο καθεστώς της Συρίας.

Ο Αλ Σαντρ χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ «προβοκατόρικες» που θα ρίξουν την περιοχή σε «άβυσσο».

«Οι πόλεμοι δεν συνιστούν λογική λύση και η ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις μιας άλλης χώρας είναι απαράδεκτη» αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι μόνο ο λαός της Συρίας μπορεί να αποφασίσει για την κυριαρχία του και την κυβέρνησή του.

Προειδοποίησε επίσης αυστηρά τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην πλήξουν ιερούς τόπους των σιιτών στη Συρία και συμβούλεψε τον συριακό λαό να μην επιτρέψει ξένη ανάμιξη στη χώρα «αλλιώς οι τραγωδίες των Ιρακινών θα επαναληφθούν και σε εκείνους».

Βεβαίως ήδη οι τραγωδίες των Ιρακινών βιώνονται και από τους Σύρους και η ξένη ανάμιξη στη Συρία είναι γεγονός, παρά τα όσα γράφει ο Ιρακινός θρησκευτικός ηγέτης.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της ιρακινής σιιτικής πολιτοφυλακής Χαρακάτ Αλ Νουτζάμπα, Χασμ Αλ Μουσάουι, προειδοποίησε με τη σειρά του ότι μια αμερικανική στρατιωτική επιχείριση ενάντια της κυβέρνησης της Συρίας θα έχει σοβαρές συνέπειες σε όλη την περιοχή.

«Σας περιμένουμε στη Συρία και θα αντισταθούμε και θα επικρατήσουμε», δήλωσε σύμφωνα με ιρακινά Μέσα.

Οι Ιρακινοί σιίτες, που υποστηρίζονται από το Ιράν, έχουν ήδη στείλει παραστρατιωτικές μονάδες στη Συρία που μάχονται στο πλευρό της κυβέρνησης Άσαντ.

Σχετικά άρθρα