Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρανοί ισχυρίζονται ότι οι Σύροι αιχμαλώτισαν Βρετανούς στρατιώτες κοντά στη Δαμασκό

Ιρανοί ισχυρίζονται ότι οι Σύροι αιχμαλώτισαν Βρετανούς στρατιώτες κοντά στη Δαμασκό

Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars του Ιράν μετέδωσε ότι ένας άγνωστος αριθμός «Βρετανών στρατιωτικών» έχει συλληφθεί στη Συρία από κυβερνητικές δυνάμεις.

Επικαλούμενοι τον ανταποκριτή της Μόσχας, για το κανάλι Al-Maydeen του Λιβάνου, αναφέρουν ότι οι Βρετανοί στρατιώτες συνελήφθησαν, στις 7 Απριλίου, μετά την «διείσδυση» στο εσωτερικό της χώρας.

Σύμφωνα με την έκθεση, πιάστηκαν μετά από μάχες στην Ανατολική Γούτα, στα ανατολικά προάστια της πρωτεύουσας Δαμασκού.

Αλλά πηγές στο Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, επέμειναν σήμερα ότι η έκθεση ήταν ψευδής.

Το Fars υποστήριξε ότι ήταν μέρος ενός σχεδίου που αφορούσε «τρομοκράτες και δυνάμεις του ΝΑΤΟ» για να επιτεθεί στη Δαμασκό.

Οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Ιορδανία επρόκειτο να ξεκινήσουν επιθέσεις «από διάφορα μέτωπα», σύμφωνα με την έκθεση, αλλά οι «ταχείες, μεγάλες νίκες» του συριακού στρατού κατέστρεψαν το σχέδιο.

Λέγεται επίσης ότι το Ισραήλ και οι ΗΠΑ επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν αεροπορικές επιδρομές, ώστε να βοηθήσουν τους ισλαμιστές να καταλάβουν τεράστιες περιοχές της Δαμασκού και να επιφέρουν την κατάρρευση του συριακού καθεστώτος.

Αλλά μια πηγή που αναφέρεται στην έκθεση δήλωσε ότι «Σύροι-Ρώσοι στρατιωτικοί διοικητές» άρχισαν να επιχειρούν στη Γούτα για να αποκρούσουν τον συνασπισμό όταν έμαθαν τα σχέδια.

Η πηγή υποστηρίζει επίσης ότι η πρόσφατη απομάκρυνση πολιτών από τη Γούτα ήταν «μια προσπάθεια να παραδοθούν ξένοι πράκτορες που είχαν συλληφθεί» με έναν τρόπο συγκεκαλυμμένο.

Το Υπουργείο Άμυνας δεν έχει σχολιάσει ακόμα το δημοσίευμα.

Σχετικά άρθρα