Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οκτώ αστυνομικοί νεκροί σε επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στην Κολομβία

Οκτώ αστυνομικοί νεκροί σε επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στην Κολομβία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμπόριο Ναρκωτικών, Καρτέλ Ναρκωτικών, Κολομβία, Ναρκωτικά,

Τουλάχιστον οκτώ αστυνομικοί σκοτώθηκαν την Τετάρτη σε επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στη βορειοδυτική Κολομβία, όπου δρα η ισχυρότερη συμμορία που διακινεί ναρκωτικά στη χώρα.

«Ο προσωρινός απολογισμός είναι οκτώ αστυνομικοί νεκροί», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, διευκρινίζοντας ότι η επίθεση διαπράχθηκε το πρωί στην κοινότητα Σαν Πέδρο δε Ουραμπά.

Όπως διευκρινίστηκε, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι άνδρες των δυνάμεων επιβολής της τάξης υπέστη σχεδόν ολική καταστροφή.

Οι αστυνομικοί συνόδευαν δημόσιους λειτουργούς εντεταλμένους να επιστρέψουν σε αγρότες εκτάσεις που είχαν απαλλοτριωθεί στη διάρκεια του πολέμου με τους αντάρτες, όταν το αυτοκίνητό τους επλήγη από αυτσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Στην ανακοίνωσή της, η αστυνομία σημειώνει ότι στην περιοχή όπου έγινε η επίθεση είναι ιδιαίτερα ενεργή η Clan del Golfo, η ισχυρότερη συμμορία που διακινεί ναρκωτικά στην Κολομβία.

Της συμμορίας ηγείται ο Ντάιρο Αντόνιο Ουσούγα, ή «Οτονιέλ», ο πλέον καταζητούμενος κακοποιός στην Κολομβία, για τη σύλληψη του οποίου οι ΗΠΑ προσφέρουν αμοιβή πέντε εκατομμυρίων δολαρίων.

Σχετικά άρθρα