Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση με πυραύλους δέχθηκε η Σαουδική Αραβία

Επίθεση με πυραύλους δέχθηκε η Σαουδική Αραβία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Σαουδική Αραβία, Σιίτες, Υεμένη, Χούτι (Σιίτες Αντάρτες Υεμένη),

Βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύθηκε με κατεύθυνση το Ριάντ αναχαίτισαν οι στρατιωτικές δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας, όπως μεταδίδει το δίκτυο «Al Arabiya», αναφέροντας πως ακούστηκαν τουλάχιστον τρεις ισχυρές εκρήξεις και εμφανίστηκαν σύννεφα καπνού πάνω από την πόλη.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι σιίτες αντάρτες Χούτι, διευκρινίζοντας ότι στόχος τους ήταν το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας.

Δεν έχει υπάρξει σχόλιο από την κυβέρνηση σχετικά με την προέλευση του πυραύλου. Ο πύραυλος καταρρίφθηκε λίγες μόνο ώρες αφότου οι Σαουδάραβες στρατιώτες κατέρριψαν ένα drone των ανταρτών Χούτι σε ένα διεθνές αεροδρόμιο στην πόλη Abha.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, δεν έχει διακοπεί η εναέρια κυκλοφορία στο αεροδρόμιο, που βρίσκεται περίπου 620 μίλια νοτιοδυτικά του Ριάντ.

Οι Χούτι είχαν αναφέρει νωρίτερα ότι εκτόξευσαν ντρον με στόχο ένα εργοστάσιο που ανήκει στην κρατική εταιρεία πετρελαίου Saudi Aramco, αν και η εταιρεία είπε ότι οι εγκαταστάσεις της λειτουργούν «κανονικά και με ασφάλεια».

Όπως αναφέρει το «Reuters», οι Χούτι έχουν εντείνει τις επιθέσεις πυραύλων κατά της Σαουδικής Αραβίας, ως αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιεί κατά της χώρας τους ένας συνασπισμός – κυρίως των αραβικών κρατών του Κόλπου – υπό την ηγεσία του Ριάντ.

Σχετικά άρθρα