Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανήσυχος ο Πούτιν: Κάνει έκκληση να επικρατήσει η κοινή λογική

Ανήσυχος ο Πούτιν: Κάνει έκκληση να επικρατήσει η κοινή λογική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,

«Ανησυχητική» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν την κατάσταση στον κόσμο, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα επικρατήσει η «κοινή λογική».

Η Ρωσία, είπε ο Πούτιν, θα σεβαστεί όλες τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Πρόσθεσε ότι σκοπεύει να σφυρηλατήσει εποικοδομητικές σχέσεις με τους διεθνείς εταίρους της.

Δηλώσεις του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ: Μην κάνουμε υποθετικές προβλέψεις

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, επέλεξε να μην κάνει υποθετικές προβλέψεις αναφορικά με τα ενδεχόμενα πλήγματα των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της Συρίας.

«Ας μην προσανατολιζόμαστε σε δημοσιεύματα εφημερίδων, πολύ περισσότερο που επικαλούνται εφήμερες πηγές», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Υπογράμμισε ότι η Ρωσία τάσσεται υπέρ μια αντικειμενικής έρευνας όσον αφορά τους ισχυρισμούς ότι η Συρία δήθεν διαθέτει χημικά όπλα και δεν συμφωνεί με την εκδοχή που παρουσιάζουν μια σειρά δυτικών χωρών.

«Δεν συμφωνούμε με τέτοιες δηλώσεις. Θεωρούμε ότι οι πληροφορίες αυτές, αναφορικά με κάποιες τερατώδεις συνέπειες από την χρήση χημικών όπλων στην Ντούμα δεν βασίζονται σε πραγματικά δεδομένα» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει μια πιθανή αμερικανική επίθεση στην Συρία, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου εξέφρασε την ελπίδα ότι η διεθνής κοινότητα δεν θα προχωρήσει σε τέτοιες πρωτοβουλίες.

«Θέλω να ελπίζω ότι όλες οι χώρες θα αποφύγουν πρωτοβουλίες οι οποίες πρώτον, στην πραγματικότητα με τίποτα δεν δικαιολογούνται και δεύτερον μπορούν να αποσταθεροποιήσουν ούτως ή άλλως την εύθραυστη κατάσταση στην περιοχή», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα