Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προειδοποιεί το Ισραήλ: Αν το Ιράν κινηθεί εναντίον μας θα εξαφανίσουμε τον Άσαντ από τον χάρτη

Προειδοποιεί το Ισραήλ: Αν το Ιράν κινηθεί εναντίον μας θα εξαφανίσουμε τον Άσαντ από τον χάρτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Μπασάρ αλ Άσαντ, Συρία, Τζιχαντιστές, Χεζμπολάχ,

«Αν το Ιράν κινηθεί κατά του Ισραήλ από το έδαφος της Συρίας, ο Άσαντ και το καθεστώς του θα πληρώσουν το τίμημα».

Αυτό την αυστηρή προειδοποίηση απεύθυνε προς την Τεχεράνη ανώτατος Ισραηλινός αξιωματούχος ασφαλείας υπό καθεστώς ανωνυμίας, απαντώντας στον επικεφαλής σύμβουλο του Ιρανού ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη ο οποίος απείλησε την Ιερουσαλήμ με αντίποινα για την πρόσφατη επίθεση σε αεροδρόμιο.

«Το καθεστώς Άσαντ και ο ίδιος ο Άσαντ θα εξαφανιστούν από τον χάρτη και τον κόσμο αν το Ιράν επιχειρήσει να βλάψει το Ισραήλ και τα συμφέροντά του από το συριακό έδαφος.

»Προτείνουμε στο Ιράν να μη δοκιμάσει διότι το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να το τραβήξει ως το τέρμα», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Λίμπερμαν δήλωσε την Τρίτη πως λαμβάνονται όλα τα μέτρα για να αποτραπεί η δημιουργία μόνιμης ιρανικής βάσης στη Συρία.

«Άσχετα με το τίμημα δεν θα επιτρέψουμε στο Ιράν τη δημιουργία μόνιμης βάσης στην Συρία. Δεν έχουμε άλλη επιλογή», είπε.

Ο ανωτέρω αξιωματούχος πάντως θεωρεί πιθανή προσπάθεια του Ιράν να απαντήσει στην ισραηλινή επίθεση, είτε μέσω μεταφοράς ιρανικών συστημάτων στην Συρία, είτε «δανειζόμενο» συριακά συστήματα.

Ο ίδιος όμως δεν θεωρεί απαραίτητη και την εμπλοκή της Χεζμπολάχ.

«Ελπίζουμε ότι η επικεφαλής της Χεζμπολάχ δεν θα εμπλέξει την οργάνωση. Δεν θέλουμε επέκταση της σύγκρουσης.

»Αν όμως αυτό συμβεί ο Νασράλα πρέπει να γνωρίζει πως η μοίρα του δεν θα είναι διαφορετική αυτής του Άσαντ και θα πληρώσει βαρύ τίμημα», ανέφερε άλλος Ισραηλινός αξιωματούχος.

Σχετικά άρθρα