Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιους “βλέπει” η γερμανική αντικατασκοπεία πίσω από την κυβερνοεπίθεση στη Γερμανία

Ποιους “βλέπει” η γερμανική αντικατασκοπεία πίσω από την κυβερνοεπίθεση στη Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ηλεκτρονικός Υπολογιστής, Κατασκοπεία, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος (BfV), Ρωσία, Χάκερς,

Ο αρχηγός της γερμανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντικατασκοπείας (BfV) Χανς-Γκέοργκ Μάασεν δήλωσε ότι είναι «πολύ πιθανό» η ρωσική κυβέρνηση να βρίσκεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση εναντίον δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών στη Γερμανία, παρότι παραδέχτηκε ότι είναι δύσκολο να είναι 100% βέβαιος.

Ο κ. Μάασεν είπε στους δημοσιογράφους ότι οι γερμανικές αρχές παρακολούθησαν προσεκτικά την επίθεση όταν έγινε αντιληπτή τον Δεκέμβριο και ότι αυτή δεν προκάλεσε κάποια ζημιά.

Πρόσθεσε ότι, όπως διαπιστώθηκε, η κυβερνοεπίθεση είχε ρωσική προέλευση, παρότι δεν συνδέεται με την APT28, την ρωσική ομάδα χάκερ η οποία το 2015 είχε επιτεθεί στη γερμανική Ομοσπονδιακή Δίαιτα (Μπούντεσταγκ), κάτω σώμα του γερμανικού κοινοβουλίου.

Κληθείς να επιβεβαιώσει πληροφορίες Γερμανών βουλευτών και πηγών ασφαλείας, ο κ. Μάασεν αρνήθηκε να σχολιάσει εάν η συγκεκριμένη κυβερνοεπίθεση συνδέεται με άλλη ρωσική οργάνωση κυβερνοπειρατών, που αυτοαποκαλούνται Snake (Φίδι) ή Turla.

Σχετικά άρθρα