Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποια σενάρια γράφει η Yeni Safak για «χτύπημα» σε ελληνικό πλοίο

Ποια σενάρια γράφει η Yeni Safak για «χτύπημα» σε ελληνικό πλοίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Νησιά Αιγαίου, Πολεμικό Ναυτικό, Ρω Μεγίστης, Τουρκία,

Μια ημέρα μετά την γνωστοποίηση του περιστατικού στη Ρω νέα σενάρια βλέπουν το φως το δημοσιότητας στον τουρκικό Τύπο.Ενδεικτικό το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak με τίτλο «Τι θα συμβεί αν βυθιστεί ένα ελληνικό πλοίο στο Αιγαίο».

Πρόκειται για ένα άρθρο το οποίο αναφέρεται στην πιθανότητα να βυθιστεί ένα πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Σε αυτή την περίπτωση, λέει ο αρθρογράφος Ιμπραήμ Καραγκιούλ όλες οι χώρες της Ευρώπης θα συμμαχήσουν εναντίον της Τουρκίας. Ο Τούρκος αρθρογράφος εκφράζει τον φόβο του για μια προβοκάτσια (ίσως από “γκιουλενιστές”) με στόχο να βρεθεί η Τουρκία σε δύσκολη θέση.

Στο άρθρο στην φυλοκυβερνητική εφημερίδα γίνεται αναφορά στο περιστατικό με το ρώσικο αεροπλάνο που κατέρριψε η Τουρκία και σημειώνει ότι αυτή τη φορά το φιτίλι θα μπορούσε να ανάψει υπό το πρόσχημα μας ελληνοτουρκικής κρίσης στο Αιγαίο.

Ο αρθρογράφος κάνει λόγο για «χρήση της γλώσσας του πολέμου ενάντια στην Τουρκία από Έλληνες πολιτικούς» και σημειώνει ότι ο Τούρκος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου έχει ξεκαθαρίσει πως: «Η Τουρκία έχει τη δύναμη να πολεμήσει σε δύο μέτωπα ταυτόχρονα».

Σχετικά άρθρα