Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γυναίκα «εφηύρε» σύζυγο που κάηκε στη φωτιά στον ουρανοξύστη του Λονδίνου για να πάρει αποζημίωση

Γυναίκα «εφηύρε» σύζυγο που κάηκε στη φωτιά στον ουρανοξύστη του Λονδίνου για να πάρει αποζημίωση

Για απάτη φυλακίστηκε μια γυναίκα που παρίστανε πως ήταν χήρα ενός θύματος στην πυρκαγιά του Grenfell Tower στο Λονδίνο, για να λάβει αποζημίωση και στέγαση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας, η Τζόις Μσόκερι, 47 ετών, τιμωρήθηκε με φυλάκιση 4,5 ετών την προηγούμενη εβδομάδα για σειρά αδικημάτων τα οποία συνδέονταν με μια απάτη στο πλαίσιο της οποίας έφτασε να ισχυρίζεται πως ο φανταστικός της σύζυγος είχε τελικά επιζήσει και κρυβόταν σε μια σπηλιά.

Μετά τη φωτιά στις 14 Ιουνίου 2017, η Μσόκερι έδωσε ψεύτικο όνομα για να λάβει τρόφιμα, ρούχα, χρήματα και διαμονή ενός μήνα στο ξενοδοχείο Χίλτον στο Κένσινγκτον. Επίσης, προσπάθησε να πάρει με αυτόν τον τρόπο και καινούριο σπίτι, αν και ζούσε σε διαμέρισμα στο Σάτον του νοτίου Λονδίνου.

Η ίδια ισχυριζόταν πως μετακόμισε στο Grenfell Tower τον Φεβρουάριο του 2017 για να ζήσει εκεί με τον σύζυγό της, που, όπως έλεγε, πέθανε στη φωτιά.

Στο πλαίσιο της απάτης, η Μσόκερι είπε στους ερευνητές ότι ανακάλυψε κάποια στιγμή πως ο άνδρας της είχε επιζήσει και ζούσε σε μια σπηλιά στο Μαργκέιτ του Κεντ, όπου του έφερναν τροφή τουρίστες. Μάλιστα, έπεισε έναν άνδρα «ευπαθούς ομάδας» να υποκριθεί πως ήταν ο σύζυγός της και έφτασε στο σημείο να τον πάει σε ψυχιατρική κλινική για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς της.

Τελικά οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στην πραγματικότητα ζούσε στο Σάτον και ότι υπήρχαν στοιχεία που έδειχναν κλήσεις σε εταιρεία δορυφορικής τηλεόρασης την ημέρα μετά τη φωτιά προκειμένου να διαπραγματευτεί νέο συμβόλαιο.

Η συνολική αξία της απάτης ανήλθε σε 19.000 λίρες. Όπως είπε η εισαγγελέας, το βάρος των αδικημάτων της δεν είχε να κάνει με τα χρήματα, αλλά με την εκμετάλλευση ευάλωτων ανθρώπων, καθώς και την «παραβίαση της εμπιστοσύνης» των επιζώντων, δωρητών και των εργαζομένων στις υπηρεσίες αρωγής.

Σχετικά άρθρα