Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράν επιβεβαίωσε ότι τέσσερις άνδρες του σκοτώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο T-4 στη Συρία

Το Ιράν επιβεβαίωσε ότι τέσσερις άνδρες του σκοτώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο T-4 στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Ιράν, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Συρία, Τζιχαντιστές, Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (Ιράν), Χομς (Έμεσα),

Τέσσερις Ιρανοί παραστρατιωτικοί σκοτώθηκαν στη Συρία, στην αεροπορική επιδρομή που φέρεται σύμφωνα με τους Ιρανούς να πραγματοποίησε το Ισραήλ σε συριακό στρατιωτικό αεροδρόμιο στην επαρχία Χομς, ανέφερε το ιρανικό πρακτορείο Fars.

«Μετά την επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος σε αεροπορική βάση της Χομς στη Συρία, τέσσερις υπερασπιστές των Ιερών Τόπων έπεσαν μάρτυρες», αναφέρει το Fars.

Οι Ιρανοί μαχητές οι οποίοι έχουν σταλεί στη Συρία αποκαλούνται «υπερασπιστές των Ιερών Τόπων», σε μια αναφορά στους σιιτικούς ιερούς τόπους στη Συρία.

Το Fars πρόσκειται στον Στρατό των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, στον ιδεολογικό στρατό – ελίτ των ενόπλων δυνάμεων του ιρανικού καθεστώτος, ο οποίος βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος της υποστήριξης που παρέχει η Ισλαμική Δημοκρατία στο καθεστώς της Δαμασκού.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι Ιρανοί που ήταν θύματα της επίθεσης με πυραύλους που έθεσαν στο στόχαστρο νωρίς το πρωί της Δευτέρας το στρατιωτικό αεροδρόμιο T-4, γνωστό με το όνομα Τίγιας, είναι οι: Σεγιέντ Αμάρ Μουσαβί, από την Αβάζ (νοτιοδυτικά), Μεντί Λοτφί Νιγιασάρ και Ακμπάρ Ζαουάρ Τζανατί, από την Ταμπρίζ (βορειοδυτικά) και Μεχντί Ντεχκάν Γιαζντελί.

Μαζί με τα ονόματα των τεσσάρων Ιρανών το Fars δημοσιεύει τα πορτρέτα δύο νέων ανδρών με πολιτικά και τη φωτογραφία ενός τρίτου με στολή παραλλαγής χωρίς διακριτικά που απευθύνεται μέσω μεγαφώνου σε άλλους άνδρες.

Το συριακό καθεστώς και η Μόσχα κατηγόρησαν το Ισραήλ ότι εξαπέλυσε το πλήγμα, καθώς αυτό έχει εξαπολύσει πολλές επιδρομές εναντίον στόχων στη Συρία τα τελευταία χρόνια.

Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε οποιοδήποτε σχόλιο.

Το Ιράν, πλην της άμεσης βοήθειας που παρέχει στο καθεστώς Άσαντ με στελέχη τόσο των τακτικών ενόπλων δυνάμεών του, όσο και των Φρουρών της Επανάστασης, έχει οργανώσει και σιιτικές πολιτοφυλακές με εθελοντές σιίτες μουσουλμάνους, τόσο Ιρανούς, όσο και αλλοεθνείς από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, τις οποίες και αποστέλλει στη Συρία.

Σχετικά άρθρα