Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν τηλεφώνησε στον Πούτιν «ανήσυχος» από τους βομβαρδισμούς στην Ανατολική Γούτα

Ο Ερντογάν τηλεφώνησε στον Πούτιν «ανήσυχος» από τους βομβαρδισμούς στην Ανατολική Γούτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Δαμασκός, Ισλαμιστές, Ντούμα, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χημικά Όπλα, Χημικά Συρίας,

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε τη Δευτέρα στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν την «ανησυχία» του για τις επιθέσεις εναντίον του ισλαμιστικού θύλακα της Ντούμα, στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού, στην περιοχή που είναι γνωστή ως Ανατολική Γούτα, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε την ανησυχία του για τις επιθέσεις εναντίον της Ντούμα και της Ανατολικής Γούτα», δήλωσε μία πηγή στην τουρκική προεδρία.

Το Σάββατο, μια φερόμενη επίθεση στην Ντούμα, τελευταίο θύλακα υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών στην Ανατολική Γούτα, προκάλεσε 60 θανάτους.

Η πηγή υπογράμμισε επίσης τη σημασία που έχει για την Τουρκία και τη Ρωσία «να εργαστούν μαζί για να σταματήσουν τους θανάτους αμάχων και να επιτραπεί η πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας».

Η συνομιλία των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε έπειτα από τις δηλώσεις διασωστών, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή, για μια φερόμενη επίθεση με «τοξικά αέρια» στην Ντούμα, τελευταίο θύλακα υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών κοντά στη Δαμασκό τον οποίο το καθεστώς επιδιώκει να ανακαταλάβει προκειμένου να ολοκληρώσει την απελευθέρωση των ανατολικών προαστίων της πρωτεύουσας.

Ρώσοι εμπειρογνώμονες που έκαναν έρευνα στην Ντούμα δεν βρήκαν «κανένα ίχνος» χημικής ουσίας, δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα.

Σχετικά άρθρα