Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συγχαρητήρια Μέρκελ και Γιούνκερ στον Όρμπαν για τη «καθαρή» νίκη του

Συγχαρητήρια Μέρκελ και Γιούνκερ στον Όρμπαν για τη «καθαρή» νίκη του

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συνεχάρη τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν για την εκλογική του νίκη, ενώ το ίδιο θα κάνει και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Όπως συνηθίζεται έπειτα από εκλογές στην Ευρώπη, η καγκελάριος συνεχάρη με επιστολή τον νικητή των εκλογών, τον πρωθυπουργό Όρμπαν, για την επιτυχία του», δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, που δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι παρά τις διαφορετικές θέσεις των δύο χωρών στο θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής η κα Μέρκελ θα συνεργαστεί με τον κ. Όρμπαν

Από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο πρόεδρος Γιούνκερ θα συγχαρεί με επιστολή τον κ. Όρμπαν για την «καθαρή νίκη» του κόμματός του, ενώ θα έχουν την Τρίτη και τηλεφωνική επικοινωνία, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του Μαργαρίτης Σχοινάς στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής.

«Η Επιτροπή ανυπομονεί να εργαστεί με τη νέα ουγγρική κυβέρνηση για τις πολλές κοινές προκλήσεις που μας περιμένουν τους επόμενους μήνες», είπε ακόμη ο εκπρόσωπος.

«Ο ουγγρικός λαός εξέφρασε χθες τη βούλησή του. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία ένωση δημοκρατιών και αξιών.

»Ο πρόεδρος Γιούνκερ και η Επιτροπή φρονούν πως η προάσπιση αυτών των αξιών και αυτών των αρχών είναι μια κοινή υποχρέωση όλων των κρατών μελών χωρίς εξαίρεση», σχολίασε εξάλλου ο Μαργαρίτης Σχοινάς, απαντώντας σε ερώτηση για τους αμφιλεγόμενους νόμους που αποφάσισε πρόσφατα η Ουγγαρία υπό την κυβέρνηση του Όρμπαν.

Σχετικά άρθρα