Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τζέιμς Μάτις δεν απέκλεισε αμερικανικό πλήγμα κατά του καθεστώτος Άσαντ

Ο Τζέιμς Μάτις δεν απέκλεισε αμερικανικό πλήγμα κατά του καθεστώτος Άσαντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δαμασκός, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Ντούμα, Πεντάγωνο, Συρία, Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θανί, Τζέιμς Μάτις, Τζιχαντιστές, Χημικά Όπλα, Χημικά Συρίας,

Οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν στρατιωτικά πλήγματα κατά του καθεστώτος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ σαν απάντηση στην φερόμενη ως επίθεση με χημικά όπλα κατά αμάχων στη Ντούμα της Ανατολικής Γούτα, κοντά στη Δαμασκό, ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις.

«Δεν αποκλείω τίποτε αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο κ. Μάτις, ενώ υποδεχόταν τον σεΐχη Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, εμίρη του Κατάρ, στο Πεντάγωνο.

«Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ερευνήσουμε είναι γιατί υπάρχουν ακόμη χημικά όπλα και χρησιμοποιούνται, ενώ η Ρωσία ήταν ο εγγυητής της καταστροφής τους, οπότε εργαζόμαστε με τους συμμάχους και εταίρους μας, από το NATO έως το Κατάρ και αλλού για να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα», τόνισε ο κ. Μάτις.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε το συριακό καθεστώς, καθώς και τους συμμάχους του, Ρωσία και Ιράν, ότι «θα πληρώσουν βαρύ τίμημα» για την επίθεση με χημικά όπλα στην Ντούμα, ενώ αποκάλεσε -στο ίδιο μήνυμα στο Twitter- «κτήνος» τον Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Σχετικά άρθρα