Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι εποικίζουν την Εφρίν με ισλαμιστές από την Ανατολική Γούτα και Τουρκμένους

Οι Τούρκοι εποικίζουν την Εφρίν με ισλαμιστές από την Ανατολική Γούτα και Τουρκμένους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Εφρίν, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι κάτοικοι της Εφρίν αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους μετά την ολοκληρωτική κατάληψη στις 18 Μαρτίου του κουρδικού θύλακα στη βορειοδυτική Συρία από την Τουρκία.

Χιλιάδες σπίτια και περιουσίες λεηλατήθηκαν από τον τουρκικό στρατό και τις συμμορίες τζιχαντιστών που μάχονται υπό τουρκικές διαταγές ως μισθοφόροι.

Το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA καταγγέλλει για μια ακόμη φορά ότι η Τουρκία έχει ξεκινήσει ήδη τον εποικισμό της Εφρίν με Τουρκμένους και Άραβες ισλαμιστές.

Σύμφωνα με το ANHA, το τουρκικό κράτος ξεκίνησε να τοποθετεί αραβικές και τουρκμενικές οικογένειες στα σπίτια των Κούρδων που έφυγαν για να σωθούν από την τουρκική κατοχή.

Χιλιάδες ισλαμιστές και οι οικογένειές τους, που εκκένωσαν τα ανατολικά προάστια της Δαμασκού, την Ανατολική Γούτα, ύστερα από συνθήκες με τη συριακή κυβέρνηση, έχουν φτάσει στα τουρκοκρατούμενα κουρδικά εδάφη στη βορειοδυτική Συρία και μπαίνουν στα σπίτια των Κούρδων.

Το ANHA καταγγέλλει ότι το τουρκικό καθεστώς δεν περιορίζεται μόνο στα σπίτια που οι ιδιοκτήτες τους έφυγαν αλλά αρπάζει και τα σπίτια των ανθρώπων που παρέμειναν στην Εφρίν.

Οι τζιχαντιστές μισθοφόροι της Τουρκίας, συνεχίζει το ANHA, απειλούν τους κατοίκους που έχουν παραμείνει να πουλήσουν τα σπίτια και τη γη τους σε εκείνους αλλιώς θα τους σκοτώσουν. Εννοείται ότι αυτές οι αγοραπωλησίες γίνονται για ελάχιστα ποσά.

Το ANHA επικαλείται τη μαρτυρία του Α.Α., που παραμένει στην Εφρίν, ο οποίος ισχυρίζεται ότι τον πιέζουν να πουλήσει τη γη του με 3.000 ελαιόδεντρα στην οικογένεια ενός τζιχαντιστή μέλους της συριακής Αλ Κάιντα (Ταχρίρ Αλ Σαμ, πρώην Αλ Νούσρα).

Όταν αρνήθηκε, τζιχαντιστές μισθοφόροι των Τούρκων πήγαν ένοπλοι στο σπίτι του και τον απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν.

Οι Τούρκοι έχουν βοήθεια και από Κούρδους δοσίλογους, ντόπιους της Εφρίν, οι οποίοι κατηγορούν συμπατριώτες τους ως συνεργάτες της κουρδικής αυτοδιοίκησης της βόρειας Συρίας. Όσοι Εφρινιώτες κατηγορούνται ως συνεργάτες της κουρδικής αυτοδιοίκησης τους κατάσχεται η περιουσία.

Υπενθυμίζουμε τις καταγγελίες για απαγωγές αμάχων και νεαρών κοριτσιών. Λέγεται ότι οι Τούρκοι έχουν αρπάξει κορίτσια και τα έχουν κλείσει σε διαμερίσματα στο κέντρο της Εφρίν, όπου τα «επισκέπτονται» Τούρκοι αξιωματικοί.

Σχετικά άρθρα