Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε εξέλιξη η εκκένωση των τζιχαντιστών της Τζαΐς Αλ Ισλάμ από τη Ντούμα της Αν. Γούτα

Σε εξέλιξη η εκκένωση των τζιχαντιστών της Τζαΐς Αλ Ισλάμ από τη Ντούμα της Αν. Γούτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δαμασκός, Ισλαμιστές, Ντούμα, Συρία, Τζαΐς Αλ Ισλάμ, Τζιχαντιστές,

Δεκάδες μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Τζαΐς Αλ Ισλάμ, μέλη των οικογενειών τους, καθώς και πολλοί όμηροι και αιχμάλωτοι των ισλαμιστών, άρχισαν το βράδυ της Κυριακής να αποχωρούν από τη Ντούμα, τελευταίο θύλακα υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών στην Ανατολική Γούτα, στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού, όπως μετέδωσαν συριακά κρατικά ΜΜΕ, κατ’ εφαρμογή της συμφωνίας που συνήφθη με το καθεστώς της Δαμασκού.

Σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, δύο λεωφορεία που μεταφέρουν άνδρες της οργάνωσης Τζαΐς Αλ Ισλάμ -της τελευταίας παρούσας στην Ανατολική Γούτα, που είχε οχυρωθεί στη Ντούμα- και μέλη των οικογενειών τους αναχώρησαν και κινούνται προς την κατεύθυνση περιοχών που ελέγχει η αντιπολίτευση, στα βορειοδυτικά της Συρίας προς τις τουρκοκρατούμενες περιοχές.

Βάσει της συμφωνίας, που επετεύχθη με τη μεσολάβηση της Ρωσίας, άρχισαν επίσης να φεύγουν όμηροι κι αιχμάλωτοι που οι τζιχαντιστές υποσχέθηκαν να αφήσουν ελεύθερους, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η συμφωνία προβλέπει την απομάκρυνση χιλιάδων ενόπλων ισλαμιστών με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των εκατοντάδων ομήρων και αιχμαλώτων πολέμου.

Η εφαρμογή της συμφωνίας, η οποία κλείστηκε έπειτα από νέες επιχειρήσεις του συριακού στρατού κατά τη διάρκεια των οποίων καταγγέλθηκε η χρήση χημικών όπλων, κάτι που η Δαμασκός και οι σύμμαχοί της διέψευσαν αλλά προκάλεσε οργή στη διεθνή κοινότητα, αναμένεται πως θα διαρκέσει αρκετά 24ωρα.

*Στην κεντρική φωτογραφία, οι τζιχαντιστές της Τζαΐς Αλ Ισλάμ την εποχή της μεγαλύτερης δύναμής τους στη Ντούμα της Ανατολικής Γούτα. Τώρα αποχωρούν ηττημένοι.

Σχετικά άρθρα