Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συριακά αεροπλάνα βομβάρδισαν τη Ντούμα στην Αν. Γούτα που παραμένει υπό την Τζαΐς Αλ Ισλάμ

Συριακά αεροπλάνα βομβάρδισαν τη Ντούμα στην Αν. Γούτα που παραμένει υπό την Τζαΐς Αλ Ισλάμ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δαμασκός, Ισλαμιστές, Ντούμα, Συρία, Τζαΐς Αλ Ισλάμ, Τζιχαντιστές,

Συνεχίστηκε και την Κυριακή ο βομβαρδισμός από αέρος της Ντούμα, τελευταίου προπύργιου των ισλαμιστών στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού, στην Ανατολική Γούτα, όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο βομβαρδισμός από τον συριακό στρατό επαναλαμβάνεται παρά τη χθεσινή ανακοίνωση της ισλαμιστικής οργάνωσης Τζαΐς Αλ Ισλάμ, που είναι παρούσα στην πόλη, και επιτροπής αρμόδιας για τις διαπραγματεύσεις, ότι επετεύχθη συμφωνία για εκεχειρία και για την επανάληψη των συζητήσεων για την τύχη της Ντούμα.

Την ίδια ώρα η συριακή κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη επίσημη πηγή, μετέδωσε ότι η Δαμασκός είναι έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Τζαΐς Αλ Ισλάμ.

«Οι τρομοκράτες της Τζαΐς Αλ Ισλάμ έχουν ζητήσει να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις με τη συριακή κυβέρνηση, οι οποίες θα ξεκινήσουν σε δύο ώρες από τώρα», δήλωσε νωρίτερα η πηγή αυτή.

Η συριακή κυβέρνηση έχει ανακαταλάβει σχεδόν όλη την Ανατολική Γούτα από τους ισλαμιστές στην επιχείρηση που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και πλέον μόνο η Ντούμα βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Τζαΐς Αλ Ισλάμ.

Σχετικά άρθρα