Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές της Τζαΐς Αλ Ισλάμ ισχυρίζονται ότι βομβαρδίστηκαν με χημικά όπλα το Μεγάλο Σάββατο

Οι τζιχαντιστές της Τζαΐς Αλ Ισλάμ ισχυρίζονται ότι βομβαρδίστηκαν με χημικά όπλα το Μεγάλο Σάββατο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δαμασκός, Ισλαμιστές, Ντούμα, Συρία, Τζαΐς Αλ Ισλάμ, Τζιχαντιστές, Χημικά Όπλα, Χημικά Συρίας,

Τις αναφορές και τα δημοσιεύματα περί επίθεσης με χημικά που πιθανόν έγινε στην Ντούμα της Συρίας παρακολουθεί στενά η αμερικανική κυβέρνηση που προειδοποιεί ότι εάν έγινε η επίθεση τότε θα πρέπει να λογοδοτήσει η Ρωσία.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανακοίνωσή του ακολούθησε τον ισχυρισμό της τζιχαντιστικής οργάνωσης Τζαΐς Αλ Ισλάμ ότι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις προχώρησαν στη ρίψη βόμβας με δηλητηριώδη χημικά εναντίον αμάχων στη Ντούμα, στην Ανατολική Γούτα, στα προάστια της Δαμασκού.

«Το ιστορικό του καθεστώτος ως προς τη χρήση χημικών όπλων εναντίον του ίδιου του λαού του δεν αμφισβητείται», υποστήριξε το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην ανακοίνωση.

«Η Ρωσία φέρει σε τελευταία ανάλυση την ευθύνη για τη βάρβαρη στοχοποίηση αναρίθμητων Σύρων με χημικά όπλα», προστίθεται στο κείμενο.

Η ιστοσελίδα Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε το Μεγάλο Σάββατο ότι 11 άνθρωποι πέθαναν στη Ντούμα λόγω ασφυξίας που τους προκάλεσε η ρίψη μιας βόμβας από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Κατά την ίδια ιστοσελίδα, συνολικά 70 άνθρωποι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα μετά τη ρίψη αυτής της βόμβας.

Ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τόνισε πάντως ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει εάν χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα ή όχι.

Η Συριακή Αμερικανική Ιατρική Ένωση από την πλευρά της έκανε λόγο για συνολικά 35 νεκρούς από επιθέσεις με χημικά όπλα στη Ντούμα.

Σύμφωνα με την οργάνωση αυτή, μια πρώτη βόμβα με χλώριο έπληξε νοσοκομείο στη Ντούμα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι άνθρωποι, ενώ μια δεύτερη βόμβα με «ανάμικτα» χημικά στοιχεία ερρίφθη σε κοντινό κτίριο.

Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε από την πλευρά του ότι η οργάνωση των ισλαμιστών που ελέγχουν τη Ντούμα, η Τζαΐς Αλ Ισλάμ, κάνει «ψευδείς καταγγελίες» περί χρήσης χημικών όπλων στην πόλη σε μια απέλπιδα, «διάφανη προσπάθεια να εμποδίσει την προέλαση» του στρατού καθώς οι άμυνές της καταρρέουν.

Σχετικά άρθρα