Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι εισέβαλαν στο βόρειο Ιράκ – «Κάνουν ό,τι θέλουν» γιατί κανείς δεν αντιδρά

Οι Τούρκοι εισέβαλαν στο βόρειο Ιράκ – «Κάνουν ό,τι θέλουν» γιατί κανείς δεν αντιδρά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, Ασπίδα του Τίγρη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τουρκία,

Από τη Μεγάλη Παρασκευή βρίσκεται σε εξέλιξη τουρκική εισβολή στο βόρειο Ιράκ. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την «Επιχείριση Ασπίδα του Τίγρη».

Η Τουρκία εισέβαλε στο ιρακινό Κουρδιστάν με το πρόσχημα της εξάλειψης της «τρομοκρατικής απειλής» του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Το προηγούμενο διάστημα η Βαγδάτη είχε απαντήσει ότι μια τουρκική εισβολή στο Ιράκ δεν είναι αποδεκτή.

Η Τουρκία όμως ξεκαθάρισε, δια στόματος Ερντογάν, ότι η Τουρκία δεν χρειάζεται άδεια από κανέναν για να μπει στο Ιράκ.

Το τουρκικό γενικό επιτελείο ανακοίνωσε τη Μεγάλη Παρασκευή ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία, σε επιδρομή της στο βόρειο Ιράκ, σκότωσε 14 Κούρδους αντάρτες και επιβεβαίωσε ότι ο τουρκικός στρατός διεξάγει χερσαία επιχείριση στο έδαφος του ιρακινού Κουρδιστάν.

«Μια χερσαία εισβολή των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στα εδάφη βόρεια της Ερμπίλ, της πρωτεύουσας του ιρακινού Κουρδιστάν, είναι παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας του Ιράκ» δήλωσε ο Καρίμ Αν Νουρί, ένας από τους ηγέτες της υποστηριζόμενης από το Ιράν σιιτικής ιρακινής πολιτοφυλακής Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης (Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι), μιλώντας στην αραβόφωνη υπηρεσία του Sputnik.

«Εναντιωνόμαστε σε αυτή την εισβολή όπως και στις άλλες τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην επικράτεια του ιρακινού κράτους», ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε:

«Το Ιράκ μπορεί να προστατεύσει τη γη του από μόνο του, καμία άλλη χώρα δεν έχει αυτό το δικαίωμα. Δεν θα επιτρέψουμε το Ιράκ να γίνει πεδίο για συγκρούσεις τρίτων. Υποστηρίζουμε την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης».

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πέρασαν τα σύνορα με το Ιράκ και διείσδυσαν 10 με 17 χλμ μέσα στη χώρα», ανέφερε ο Ιρακινός πολιτικός παρατηρητής Κεφάχ Μαχμούντ, ο οποίος σημείωσε ότι τα διεθνή Μέσα άργησαν να αντιληφθούν την τουρκική εισβολή στα κουρδικά εδάφη του ιρακινού Κουρδιστάν.

Σχετικά άρθρα