Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία θα αποκτήσει τους S-400 ακόμα και εάν της επιβληθούν κυρώσεις από τις ΗΠΑ

Η Τουρκία θα αποκτήσει τους S-400 ακόμα και εάν της επιβληθούν κυρώσεις από τις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ρωσία, Τουρκία,

Η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην αγορά των ρωσικών S-400 παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις της Ουάσιγκτον για επιβολή σκληρών κυρώσεων στην Άγκυρα.

Το ρωσικό Sputnik επικαλείται πηγή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία φέρεται να δήλωσε στη ρωσική ιστοσελίδα: «Σε αυτό το θέμα ο πρόεδρός μας [Ερντογάν] έδωσε ξεκάθαρη απάντηση».

Νωρίτερα τη Μεγάλη Εβδομάδα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, ότι «η συμφωνία για τους S-400 έγινε και αυτό το θέμα έχει κλείσει».

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν από την πλευρά του σημείωσε ότι Μόσχα και Άγκυρα συμφώνησαν να επιταχύνουν την παράδοση των αντιαεροπορικών S-400 στην Τουρκία. Λέγεται ότι η Τουρκία θα τους παραλάβει το 2019.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν διαμηνύσει στην Τουρκία ότι μεταξύ των άλλων κυρώσεων που θα της επιβληθούν, θα ακυρωθεί και η συμφωνία για τα F-35.

Οι S-400 είναι ένα όπλο που δεν είναι συμβατό με τα ΝΑΤΟϊκά συστήματα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να «αναγνωρίσει» ποια αεροσκάφη είναι συμμαχικά και ποια όχι. Αυτός είναι και ο λόγος που η Ελλάδα, αν και διαθέτει τους S-300, δεν τους έχει εντάξει στην αεράμυνά της και τους χρησιμοποιεί κυρίως για εκπαιδευτικούς λόγους.

Ένα ακόμα πρόβλημα που έχουν οι S-400 είναι ότι ως όπλο είναι αποτελεσματικοί σε μεγάλες αποστάσεις. Στο Αιγαίο δεν θεωρούνται ιδιαίτερη απειλή, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που μίλησαν στο TRIBUNE, οι οποίες πρόσθεσαν ότι η χώρα μας διαθέτει και Patriot για να αντιμετωπίσει την τουρκική απειλή.

Ενώ όμως οι S-400 δεν αποτελούν τόσο τρομερή απειλή για τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη, όπως παρουσιάζονται, ίσως η Τουρκία τους αποκτά για να τους στρέψει ενάντια σε δυτικά αεροσκάφη.

Σχετικά άρθρα